Αρνητικές εξελίξεις σε αποζημίωση Υπηρεσιών Αργιών και Αποζημίωση Επιφυλακής

 



ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ; ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΓΙΩΝ ; (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ)

          

                   Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου  γίνεται  δέκτης μηνυμάτων   μεγάλου αριθμού συναδέλφων μελών μας οι οποίοι βλέπουν να κλείνει το οικονομικό έτος και να μην λαμβάνουν καμιά αποζημίωση για την εκτέλεση υπηρεσιών αργιών για το προσεχές έτος γεγονός που είχε αναδείξει πρόσφατα και η Ομοσπονδία μας.                

                   Με έκπληξή μας βλέπουμε πέραν των παραπάνω ότι ακόμη και  για τις υπηρεσίες επιφυλακής δεν λάβαμε τις αντίστοιχες αποζημιώσεις για να έχουμε την ίση μεταχείριση με το προσωπικό των άλλων Κλάδων των Ε.Δ. που υπηρετεί στην περιοχή μας   αλλά συνεχίζει να υπάρχει πολύ λιγότερη αποζημίωση στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς το οποίο αν και ήταν σε συνεχή αυξημένη επιφυλακή, όπως έγινε και στην περιοχή μας, λαμβάνει πολύ λιγότερα ποσά  από την αποζημίωση των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με ποσά πολύ λιγότερα από την συνολική προσφορά των Στρατιωτικών οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα ακόμη και από το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

                 Να τονίσουμε εδώ ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ενέργειες της Υπηρεσίας για μερική αποκατάσταση της αδικίας στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς οι οποίες όπως ενημερωθήκαμε σήμερα έχουν  σταματήσει.

                   Πέραν τούτου κρίνεται σκόπιμο να υπομνησθεί ότι τα στελέχη Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Ηπείρου που υπάγονται απευθείας στο ΓΕΕΘΑ (Σ.Γ. Ηπείρου, Στρατοδικείο Ιωαννίνων) αποζημιώθηκαν με 12 ημέρες εκτός έδρας σε αντίθεση με την Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας, των στελεχών που υπηρετούν στο Επιτελείο και τις Μονάδες της οι οποίοι, έλαβαν έως και σήμερα  την μισή αποζημίωση. Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα την άνιση αντιμετώπιση των στελεχών που υπηρετούν στην 8η Μ/Π ΤΑΞ όχι μόνο με αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν σε άλλες Μονάδες του ΕΣ αλλά και με στελέχη  άλλων Κλάδων που υπηρετούν στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Η επιφυλακή στην οποία τέθηκε ολόκληρος ο Ελληνικός Στρατός δεν είχε «εκπτώσεις» στα καθήκοντα και την αποστολή των στελεχών και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους εκπτώσεις όταν αναφερόμαστε σε ευσυνειδησία προσωπικού και αγάπη για την πατρίδα, όμως η διαφορετική αντιμετώπιση κάθε άλλο παρά από ερωτηματικά και αίσθημα άνισης αντιμετώπισης γεμίζει τα στελέχη αυτά..

                Ή Ένωση μας ζητά εκ νέου μέσω και της Ομοσπονδίας μας άμεσα πριν κλείσει το οικονομικό έτος να αποκατασταθεί η αδικία που αφορά στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς τόσο για την αποζημίωση υπηρεσιών αργίας του 2020 αλλά και για την αποζημίωση επιφυλακής αλλά  ειδικά για την  περιοχής μας,  να ζητήσει να υπολογιστούν όλες οι ημέρες-ώρες που ήταν σε διαρκή 24ωρη επιφυλακή με αυξημένες υπηρεσίες – συνεχής υπερωριακή απασχόληση το Στρατιωτικό προσωπικό από την  21 Ιούλιου όπως έχει γίνει και στην Ήπειρο  και να λάβει την ανάλογη αποζημίωση. Να τονίσουμε εδώ ότι το Στρατιωτικό  προσωπικό που υπηρετεί στην Ήπειρο έχει  παραμείνει σε επιφυλακή με αυξημένες υπηρεσίες για διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών οπότε πρέπει να λάβει την ανάλογη αποζημίωση με τους συναδέλφους που έλαβαν την αυξημένη αποζημίωση.               

                 Οι Έλληνες Στρατιωτικοί κρατήσανε την Πατρίδα όρθια για άλλη μια φορά .Να  τους στηρίξει επιτέλους και  η Πολιτεία χωρίς διακρίσεις.

                Προσωπικό με ηθικό είναι το καλύτερο, το πιο δυνατό και αξιόπιστο όπλο.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Ταγματάρχης (ΠΖ)

6937453787

 

 

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

6936563126

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά