ΠΟΜΕΝΣ: ΌΧΙ στην άνιση μεταχείριση του προσωπικού Σ.Ξ

 

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Το έτος 2020 ήταν μία χρονιά κατά την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις κλήθηκαν επανειλημμένα να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας απέναντι στην επιθετική δραστηριότητα της γείτονας Τουρκίας. Παράλληλα αυτή την ίδια περίοδο ζητήθηκε η συνδρομή τους για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου και αόρατου εχθρό της πανδημίας του COVID-19, για την υπεράσπιση της Ελληνικής Κοινωνίας με την περαιτέρω υγειονομική της θωράκιση.

2.  Αυτή τη χρονιά όμως δυστυχώς, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν επάξια απέναντι σε αυτή την γενναία προσφορά των συναδέλφων μας και ιδιαιτέρως στους υπηρετούντες στο Στρατό Ξηράς, οι οποίοι συνεχίζουν να στερούνται θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους, όταν μάλιστα αυτά παρέχονται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

3.  Συγκεκριμένα, με το (α) σχετικό, καθορίζεται η καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Σύμφωνα με το (β) όμοιο πραγματοποιήθηκε η καταβολή αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσιών αργιών για το έτους 2019, χωρίς ωστόσο να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για το προηγούμενο έτος 2018. Αγνοήθηκε δηλαδή όπως σας είχαμε επισημάνει με το (γ) σχετικό, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1360-2018-2020 η παροχή υπηρεσιών μιας ολόκληρης χρονιάς, των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς οι οποίοι ίσως είναι οι μόνοι Έλληνες εργαζόμενοι του Κράτους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τρίτη συνεχή χρονιά, για υπηρεσίες που έχουν εκτελέσει.Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αργιών για το 2020 παρόλο που βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του έτους.

4.  Επιπρόσθετα όλων αυτών, τονίζουμε το θέμα της εμφανούς αδικίας που υπέστη μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας που υπηρετεί στο Στρατό Ξηράς (ΣΞ), ως προς την αποζημίωση της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα τους χορηγήθηκε  πολύ μικρότερη αποζημίωση από την αποζημίωση  των άλλων Κλάδων, με σαφή υπαιτιότητα της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), οι οποίοι παρά τα όσα επικαλούνται στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, δεν έλαβαν υπόψη κατά τη διαδικασία έγκρισης και χορήγησης των  οικονομικών πιστώσεων προς τα επιτελεία, τους επιμέρους παράγοντες  που ασκούν καθοριστικό ρόλο, όπως ο αριθμός του δικαιούχου προσωπικού και οι υφιστάμενες δυνατότητες του προϋπολογισμού.  

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

5.  Τονίζεται ότι η ισότητα που προβλέπει το Σύνταγμα επεκτείνεται όχι μόνο στις υποχρεώσεις αλλά και στα δικαιώματα των Ελλήνων Στρατιωτικών, ενώ πάσα διακριτική και άνιση μεταχείριση είναι τόσο έκνομη όσο και δυνητικός παράγοντας προσβολής του ηθικού του Στρατεύματος αλλά και συνάμα πηγή προστριβών μεταξύ των συναδέλφων μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι όποιες «παραλήψεις» έλαβαν χώρα από λάθος και δεν αποτελούν προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων σε βάρος του ορθού και δικαίου απέναντι σε στελέχη ίσης απόδοσης και λειτουργίας.

6.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται σήμερα στα παραπάνω, όχι επαιτώντας περαιτέρω αποζημιώσεις για τους συναδέλφους μας του Στρατού Ξηράς, αλλά για την ηθική αποκατάσταση τους έναντι των υπολοίπων συναδέλφων των άλλων επιτελείων, η οποία θα επιτευχθεί με την ίση αντιμετώπιση τους και την επίδειξη σεβασμού, στην αξιοπρεπή στάση όλων των Ελλήνων Στρατιωτικών.  

7.  Παράλληλα η Ομοσπονδία μας όπως έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη θα συνεχίσει να μάχεται με όλες τις δυνάμεις της για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών. Ευελπιστούμε ότι το ΓΕΣ με την συνδρομή των ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ, θα μεριμνήσει και θα προβεί σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών αργιών έτους  2018 και 2020  που παραμένουν απλήρωτες, αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

8.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά