Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η, κατά τα άλλα σιωπηλή, ΔΥΓ του ΓΕΕΘΑ, προέβη σε σύσταση και έκδοση εγγράφου, δια του οποίου αναφέρεται στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ.
Η οποιαδήποτε αναφορά σε ένα τέτοιο θέμα που υποκαθιστά «υπηρεσιακώς» την ευθύνη και το δικαίωμα έκφρασης των θεραπόντων ιατρών προς τους ασθενείς τους, που αντικαθιστά τη κλινική εμπειρία, την σκέψη και το δικαίωμα προτροπής η μή σύστασης από τον ιατρό, είναι ξεκάθαρο ότι υποτιμά την κρίση και υποβαθμίζει την αντίληψη των συναδέλφων σε ένα επίπεδο εργαλειοποίησης, είτε αποτελεί κατάφαση για τον εμβολιασμό, είτε αποτελεί άρνηση του.
Με λίγα λόγια και απλά, ουδείς έχει το δικαίωμα να επιβάλει άμεσα, είτε έμμεσα ιατρική πράξη σε οποιονδήποτε συναδελφό του. Τονίζεται, δε, η λέξη «έμμεσα» για προφανείς πλέον λόγους, που εγγίζουν τα όρια της διοικητικής τρομοκρατίας και του εκβιασμού, έχοντας υπόψη τα γεγονότα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς Ιατρούς ΕΔΩ.
Ωστόσο μελετώντας το κείμενο διαπιστώνουμε ότι ενώ υφίσταται σαφώς η προτροπή προς τον εμβολιασμό με κάποιον τρόπο ήπιας διαταγής, (δια του ρήματος «οφείλει σε έγκλιση οριστική») την ίδια στιγμή ο συντάξας, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι λόγω ηλικίας είναι, πλέον, καλός γνώστης της ελληνικής, αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των συναδέλφων το αν θα εμβολιασθούν ή όχι, αναφερόμενος σε αυτούς με τους όρους : «δικαιούται», «δύναται» και «επιθυμούντες». Σαφώς λοιπόν, το δικαίωμα που περικλείει και την κατάφαση και την άρνηση, αφήνει ελευθέρους να προβούν στην εν λόγω πράξη, τα στελέχη του υγειονομικού και πολύ περισσότερο, τα υπόλοιπα στελέχη των ΕΔ να ακολουθήσουν την συμβουλή του ιατρού που εμπιστεύονται. Πάντως, με σκοπό της αποθολοποίησης του τοπίου, υπογραμμίζεται ότι η ερμηνεία προτάσεων δια των γραμματικών / συντακτικών εργαλείων της Ελληνικής, όπως αυτά διδάσκονται στους πρωτοετείς των Νομικών Σχολών, απαγορεύει εντός της ιδίας παραγράφου αντιφατικές έννοιες που αναφέρονται στο ίδιο αντικείμενο.
Συνεπώς, οι λέξεις «οφείλει και δικαιούται / δύναται» οι οποίες αναφέρονται αμφότερες στον εμβολιασμό στελεχών, μας θυμίζουν τον αγαπημένο Ντίνο Ηλιόπουλο να λέει την κωμική ατάκα: «Ένας υπερήλικας νέος»!!
Επιπροσθέτως, μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί σε ένα μη επιστημονικό κείμενο η αναφορά στην «αποδοτικότητα» του εμβολιασμού σε σχέση με τα φάρμακα οπότε και θα μπούμε στον «επιστημονικό πειρασμό» να το αναλύσουμε. Σαφώς, για τα δοκιμασμένα εμβόλια, η επίδραση, αφενός, στο υγειονομικό προφίλ είναι θετική, αφετέρου, οπωσδήποτε είναι και αποδοτικά σε σχέση με τα φάρμακα….. ως προς τι όμως;;;
Τα εμβόλια γίνονται σε υγιείς, τα φάρμακα δίνονται σε πάσχοντες.
Περί «αποδοτικότητας», και που ακριβώς αυτή απέδωσε, είμαστε σίγουροι, ότι υπάρχουν απλοί συμπολίτες αλλά και επιστήμονες που, ακόμα, διερωτώνται, τι ακριβώς είχε γίνει με τα εμβόλια επί κ. Αβραμόπουλου, επί της ψευδοπανδημίας του 2009. Εάν βέβαια δεν θέλουμε να πάμε τόσο μακριά, θα μπορούσε ο κ. Τολούμης να ρωτήσει τον κ. Καμμένο, του οποίου την ιατρική δεινότητα εξετίμησε τόσο ώστε να τον δεχθεί επιβλέποντα και παρόντα σε ιατρικό συμβούλιο των ΔΥΓ για την κρίση σωματικής ικανότητος γνωστού ανώτατου αξκού ώστε έπειτα από μια σοβαρότατη κατάσταση, να κριθεί «Ι1» και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως και υπογραφής, ως υπουργού, της συνθήκης που έδωσε στον Σλαβικό και Αλβανικό λαό των Σκοπίων ταυτότητα «Βορειομακεδόνων».
Σε κάθε περίπτωση όμως και αναλαμβάνοντας το βάρος της επιστημονικής ευθύνης, θεωρούμε ότι της βεβιασμένης υποχρεωτικότητος δια έμμεσων η και ευθέων διαταγών προς εφαρμογή ενός εμβολίου που παρήχθη σε αστραπιαίο χρόνο, από εταιρείες και consortia, των οποίων η φήμη κινείται σε οριακά πλαίσια, όσον αφορά τις μεθόδους τους, προηγείται η χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για τα οποία ήδη γίνεται λόγος, με ελάχιστο κόστος όχι μεγαλύτερο των 4.000.000 ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άμεση αποσυμφόρηση των ΜΕΘ και διάσωση τυχόν εν κινδύνω ευρισκομένων συνανθρώπων μας.
Περί του προρρηθέντος, έχει ήδη μιλήσει δημοσίως ο καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ κ. Κούβελας.. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα είναι σίγουρο ότι είναι υψηλότατη, όσον αφορά την αποδοτικότητα, δεν γνωρίζουμε, ίσως όμως κατ΄αναλογίαν με το 2009 και την αποδοτικότητα των τότε εμβολίων που κάποιοι θέλαν δια του τρόμου να επιβάλουν ακόμα και εις του Ναυτικούς Δόκιμους, να έχει γνώση και γνώμη ο νυν ΥΕΘΑ. Αν οι επιτελείς του για κάποιους λόγους αναβάλουν να τον συμβουλεύσουν, εκτιμάται ότι η βάση δεδομένων του 2009 υπάρχει σε κάποιον λογαριασμό στοιχείων πεπραγμένων των τότε υπουργών.
Εν κατακλείδι, αναφορικά με την καταγραφή των προσωπικών δεδομένων όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν, θεωρούμε ότι ακόμα δεν έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος για κάτι τέτοιο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ομιλούμε για «φακέλωμα».
Η καταγραφή στοιχείων ταυτότητος και όχι αριθμών, είναι ενάντια σε κάθε ατομικότητα και προσωπικότητα και θα θυμίζει περίεργες εποχές για τις οποίες ειδικά στις ΕΔ κάποιοι θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όπως και να έχει, τα δικαιώματα, και οι ελευθερίες αποκτούν την αληθινή τους αξία, όχι όταν δίδονται, αλλά όταν δοκιμάζονται και πρέπει να τα υπερασπιστούμε. Άλλωστε, αφού έχουμε δει [πάλι ΕΔΩ ] τα «προσωπικά δεδομένα» να αποκλείουν Συνταγματικά Δικαιώματα άμυνας κατά Ιατρών, μήπως είναι παράλογο αυτά να χρησιμοποιηθούν πάλι εναντίον τους; Υπογραμμίζεται ότι το παρόν υλοποιεί τον Σκοπό της Ένωσης για αρωγή της Πολιτείας και όχι – κατ’ανάγκη – οιασδήποτε επίθεσης, καθώς στόχος είναι η, δια της δημοσιοποιήσεως, να θιχτούν θέματα τα οποία, ενδεχομένως, να χρήζουν είτε τροποποιήσεως είτε ολικής ανακλήσεως.
Πλοίαρχος
Ζώης Κωνσταντίνου Μπέχλης
Ειδικός Παθολόγος
Πρόεδρος της Ε.ΣΤ.ΙΑ
Υποσημείωση
Επειδή είμεθα σίγουροι ότι μας αναγιγνώσκουν και φίλοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ορολογίες πολύ περισσότερο δε, ειδικές θεραπείες, προχωρούμε σε μια ανάρτηση του σχετικού βίντεο όπου ομιλεί ο εξαίρετος συνάδελφος καθ. κ. Κούβελας Δημήτριος.
πηγη ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου