Άρθρο αναγνώστη Περί Σώματος Υπαξιωματικών

Άρθρο Αναγνώστη Η πρόθεση του ΥΦΕΘΑ να δημιουργήσει για πρώτη φορά στις ΕΔ Σώμα Υπαξιωματικών είναι θετική και προς την σωστή κατεύθυνση.
Τι σημαίνει Σώμα Υπαξιωματικών; Σημαίνει ένα σώμα η δομή του οποίου θα αποτελείται μόνο από Υπαξιωματικούς με καταληκτικό βαθμό αυτόν του Ανθυπασπιστή. Σημαίνει ότι θα ξεκινάς την καριέρα σου ως Υπξκός φέροντας τον χαμηλότερο βαθμό της ιεραρχίας των Υπξκών και θα φτάνεις τον υψηλότερο, αυτόν του Ανθστή. Αυτό το σώμα θα είναι πλήρως διαχωρισμένο από αυτό των Αξκών και θα διοικείται από τους ανώτερους της ιεραρχίας Υπξκούς οι οποίοι οφείλουν να φέρουν εις πέρας το έργο που τους ανατίθεται από τους Αξκούς.
Η εφαρμογή στην πράξη αυτού του νέου εγχειρήματος, για τα ελληνικά δεδομένα των ΕΔ, δεν μπορεί να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Χρειάζεται πολύ καλή επεξεργασία και μελέτη. Πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν τα σωστά θεμέλια και οι υποδομές που θα υποδεχτούν αυτό το σώμα το οποίο δεν θα επηρεάσει μόνο τους Υπξκούς αλλά και τους Αξκούς κυρίως στα αντικείμενα της εκπαίδευσής τους.
  • Θα πρέπει να αλλάξει όλη η εκπαιδευτική δομή των ΕΔ. Τα σχολεία και τα σεμινάρια. Οι Αξκοί θα εκπαιδεύονται στο αντικείμενο σχετικά με τον σχεδιασμό επιχειρήσεων, δομής και λειτουργία των ΕΔ και οι Υπξκοί σε περισσότερο ειδικά και συγκεκριμένα αντικείμενα.
  • Θα πρέπει να αλλάξουν οι Πίνακες Οργάνωσης και Υλικού όπου αποτυπώνονται οι λεπτομέρειες για την οργάνωση, σύνθεση και συγκρότηση των Μονάδων.
  • Θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης και βαθμολογικής εξέλιξης. Δεν θα φτάνουν όλοι τον καταληκτικό βαθμό του Ανθστή αλλά όσοι επιτυγχάνουν στις αξιολογήσεις.
  • Ενδεχομένως να αλλάξουν και τα κριτήρια εισαγωγής στις σχολές των Υπξκών με την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Πρόκειται για ποιοτική αναβάθμιση των ΕΔ εφόσον προηγηθούν τα παραπάνω. Σε καμία περίπτωση δεν θα ξεκινήσει η ισχύ της στους ήδη εε Υπξκούς. Αφορά τους νεοεισερχόμενους. Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται μετά από 10-15 χρόνια.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά