Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, επισκέφθηκε την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ-3), στο στρατόπεδο “Film City”, στην Πρίστινα.
 
Ο Υφυπουργός, μετά την ενημέρωσή του από τη Διοίκηση της Ελληνικής Αποστολής, απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό της. Επισήμανε ότι, η παρουσία του Ελληνικού Τμήματος στο Κοσσυφοπέδιο, όπου επιχειρεί αδιάκοπα με απόλυτη επιτυχία από το καλοκαίρι του 1999, αποτελεί μήνυμα ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, τόνισε τη μεγάλη ευθύνη που αυτό φέρει για την προβολή της Σημαίας μας, έξω και πέρα από τα ελληνικά σύνορα.
 
Υπογράμμισε την εξαιρετική εικόνα και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού της Ελληνικής Δύναμης, καθώς αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με ιδιαίτερα θετικά σχόλια και απονομή ευσήμων από τη διοίκηση της Συμμαχικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου, για την εκτέλεση των καθηκόντων του με αξιοπιστία προς υποστήριξη του σκοπού της KFOR.
 
Παράλληλα, κάλεσε το προσωπικό να συνεχίσει να προάγει τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε κάθε ενέργειά του (ατομικά και υπηρεσιακά), εκπέμποντας μήνυμα ότι, η χώρα μας είναι δυνατή και αποφασιστική για τα εθνικά της συμφέροντα, θα παραμείνει στην περιοχή στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της, καθώς τα Βαλκάνια αποτελούν στρατηγικό στόχο, στον οποίο ως χώρα συμβάλλουμε στη σταθερότητα και επιδεικνύουμε τη δύναμή μας.
 
Τέλος, ο Υφυπουργός τόνισε ότι, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι υπερήφανη για το έργο, τον ρόλο και τη συμβολή της ΕΛΔΥΚΟ-3, στην προσπάθεια για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συναντήθηκε με την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Πρίστινας, Πρέσβειρα Χρυσούλα Αλειφέρη και τον Διοικητή της Kosovo Force (KFOR), Major General Lorenzo D΄Addario Italian Army και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 
Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.











Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά