Υπό βροχή το Μνημόσυνο των Ηρώων των Ιμίων στο Φάρο | Οι σύγχρονοι ήρωες και οι σύγχρονοι «εφιάλτες»…

Μνημόσυνο – φόρο τιμής για τους τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, στις 31 Ιανουαρίου 1996, τελέστηκε υπό βροχή σήμερα το μεσημέρι -23χρόνια μετά τη θυσία τους- (στο Φάρο Κω, με τα πρόσωπα και τα βλέμματα όλων στραμμένα προς τα Ίμια) με πρωτοβουλία της Λέσχης Καταδρομέων Κω παρουσία του Επάρχου Κω Γ. Χαλκιδιού, του Υποψ. Δημάρχου Κω Θ. Νικηταρά (συνοδευόταν από τον Ν. Νασταχανίδη), του Γ. Κίτση από την παράταξη Όραμα & Δράση, του Τοπ. συμβούλου Μ. Γιωργαλλή, του πρ. Διοικητή της Πυροσβεστικής Γ. Τσιάμη, εκπροσώπων φορέων, εφέδρων αλλά και εν ενεργεία Αξιωματικών και πολλών πολιτών.
Το Τρισάγιο τέλεσε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Κω, Θοδωρής Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων και τον ηρωικό θάνατο των 3 Αξιωματικών που έπεσαν γενναία για την πατρίδα, αλλά και σε όλους του σύγχρονους ήρωες. Παράλληλα τόνισε με νόημα ότι υπάρχουν και σύγχρονοι «εφιάλτες» που έχουν καταλάβει καίριες θέσεις…
Τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, στην συνέχεια όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και έγινε η ρίψη στεφάνου και λουλουδιών  στη θάλασσα (φωτό-ΒΙΝΤΕΟ).
http://www.aegeanews.gr/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά