NATO: Ξεκίνησε η διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ

© Παρέχεται από: FREED Information Technology Networks S.A.
Ξεκίνησε η διαδικασία ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ καθώς νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλντεμπεργκ, έστειλε το πρωτόκολλο εισδοχής προκειμένου να λάβει την έγκριση των αντιπροσώπων των κρατών-μελών.
Οι αντιπρόσωποι έχουν προθεσμία έως και τις 5.30 μ.μ. ώρα Βρυξελλών για να εκφράσουν ένσταση ή διαφωνία επί του πρωτοκόλλου
'Όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία και υπογραφεί το πρωτόκολλο από όλους τους εθνικούς αντιπροσώπους, αυτοί το στέλνουν στις χώρες τους για κοινοβουλευτική έγκριση.
Στην Ελλάδα αναμένεται ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να τεθεί σε διαδικασία κοινοβουλευτικής έγκρισης το εν λόγω πρωτόκολλο.
Μόλις η Ελλάδα κυρώσει και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το Ελληνικό ΥΠΕΞ θα στείλει στα Σκόπια ρηματική διακοίνωση στην οποία θα αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά ενέκρινε τη συμφωνία των Πρεσπών και κύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ οπότε τα Σκόπια με τη σειρά τους θα θέσουν σε εφαρμογή τη Συμφωνία των Πρεσπών,και θα στείλουν ρηματική διακοίνωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία θα ενημερώνουν για την αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας και παράλληλα με επιστολή θα ενημερώσουν όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ ότι το επίσημο όνομά τους είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά