Π.Ο.Ε.Σ. - Διεκδίκηση δώρων: Στην τακτική της ΠΟΕΣ και η ΑΔΕΔΥ

Π.Ο.Ε.Σ. - Διεκδίκηση δώρων: Στην τακτική της ΠΟΕΣ και η ΑΔΕΔΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Εγκαίρως η Ομοσπονδία μας, από τον Οκτώβριο του 2018 (δείτε εδώ), μετά και τις αποφάσεις που εξέδιδαν σωρηδόν τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία της Χώρας, σας είχε ενημερώσει και σας είχε προτείνει να διεκδικήσετε, με κατάθεση αγωγής ενώπιον του οικείου Πρωτοδικείου, τα επιδόματα (δώρα) εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και αργίας (καλοκαιριού), μέχρι και την 31.12.2018, προκειμένου να εξασφαλιστεί και το επίδομα των Χριστουγέννων 2016.
Ευχαριστούμε τους δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας που δεν «ψάρωσαν», έδειξαν εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία μας και προέβησαν στην κατάθεση της αγωγής. Κάποιοι δυστυχώς, λίγοι, συνάδελφοί μας παραπλανήθηκαν από αλλότριες φωνές και δεν κατάθεσαν αγωγές, προσδοκώντας καρπούς από τη νίκη των άλλων.
Στην ίδια τακτική με την τακτική της Ομοσπονδίας μας, δηλαδή της κατάθεσης αγωγών, από τα τέλη του 2018, προέβη και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προασπιζόμενη τα συμφέροντα των εν ενεργεία αστυνομικών υπαλλήλων.
Την ίδια τακτική ακολουθεί πλέον και η ΑΔΕΔΥ, η οποία με το από 21.1.2019 έγγραφό της, προς τα σωματεία της, κοινοποιεί σχετική νομική γνωμοδότηση. Στην υπόψη γνωμοδότηση, αξίζει να σημειώσουμε τα εξής ενδιαφέροντα σημεία, που επιβεβαιώνουν πλήρως την τακτική που ακολούθησε η Ομοσπονδία μας:
         «Θα πρέπει μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ να έχουν ασκηθεί αγωγές, δεδομένου ότι δεν καλύπτονται όσοι έχουν απλώς υποβάλλει αιτήσεις για διακοπή της παραγραφής. Όπως προαναφέρθηκε το Δικαστήριο έχει κρίνει ρητώς ότι την απαγγελλόμενη αντισυνταγματικότητα μπορούν να την επικαλεστούν αναδρομικά, ήτοι για το χρονικό διάστημα πριν την δημοσίευση της οικείας αποφάσεώς του, όσοι έχουν ασκήσει «ένδικα βοηθήματα ή μέσα» μέχρι την δημοσίευσή της. Η άσκηση αιτήσεως για διακοπή της παραγραφής δεν συνιστά ένδικο βοήθημα ή μέσο και ως εκ τούτου δεν θωρακίζει κάποιον σε περίπτωση που το ΣτΕ ορίσει κατ΄ εξαίρεση ότι η αντισυνταγματικότητα του ν.4093/2012 θα ισχύσει από την δημοσίευση της οικείας αποφάσεώς του.».
Από τα ως άνω παρατεθέντα, εκ της σχετικής νομικής γνωμοδοτήσεως της ΑΔΕΔΥ, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η τακτική που ακολούθησε η Ομοσπονδία μας θέλησε να εξασφαλίσει τα συμφέροντά σας, χωρίς να απωλεσθεί ούτε ένα σεντ.
Καλούμε όσες και όσους δεν έχουν προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής να το κάνουν άμεσα, καθόσον η Ολομέλεια του ΣτΕ, προκειμένου να αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα ή μη της πλήρους κατάργησης των δώρων, θα συνέλθει την 1.2.2019 και η απόφαση αναμένεται συντόμως. 
Κατεβάστε τα απαιτούμενα έγγραφα (από εδώ) και απευθυνθείτε άμεσα στις Ενώσεις Στρατιωτικών - μέλη της Π.Ο.Ε.Σ.
Δεν χαρίζουμε ούτε ένα (1) σεντ.   

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά