Τεράστια Επιτυχία για όλους τους στρατιωτικούς: Το θέμα της ΠΟΜΕΝΣ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission)



H ΠΟΜΕΝΣ θεσμικά, υπεύθυνα και με απόλυτη σοβαρότητα αναδεικνύει θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων Στρατιωτικών.
Σε συνέχεια της υποβολής θεμάτων και της αλληλογραφίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EUROMIL μέσω της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων μετά από πρόταση της Αντιπροεδρίας Νομικών θεμάτων, το πρόβλημα των στρατιωτικών ταυτοτήτων έφτασε στην Commission(Ευρωπαϊκή Επιτροπή).
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Ενώσεων EUROMIL κατέθεσε αίτημα για εξέταση του θέματος στο ανώτατο ευρωπαϊκό όργανο. Συγκεκριμένα o EUROMIL αιτείται να ενημερωθεί εάν η κατάσταση αυτή είναι αποδεκτή από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι η οδηγία 2004/38/ΕC σχετικά με το δικαίωμα των πολιτών της Ε.Ε. και των μελών των οικογενειών τους να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στο έδαφος των κρατών μελών προβλέπει στο Αρθ. 4, ότι "Τα κράτη μέλη, ενεργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία τους, εκδίδουν στους υπηκόους τους και ανανεώνουν δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο που αναφέρει την ιθαγένειά τους. Ισχύει για όλα τα κράτη μέλη και ο κάτοχος δύναται να περάσει όταν ταξιδεύει μεταξύ κρατών μελών. (...) ".
Ο Οργανισμός EUROMIL υποστηρίζει ανοικτά το αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ, σύμφωνα με το οποίο το στρατιωτικό προσωπικό που λαμβάνει στρατιωτικό δελτίο ταυτότητας, πρέπει ταυτόχρονα να διατηρεί την εθνική-αστυνομική ταυτότητά του. Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. χρησιμοποιούν στρατιωτικές ταυτότητες για τις υπηρεσίες τους αλλά σε καμία περίπτωση αυτές δεν αντικαθιστούν τα εθνικά-αστυνομικά δελτία ταυτότητας.
Ο EUROMIL υπενθυμίζει ότι ένας στρατιωτικός έχει ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με κάθε άλλο πολίτη. Τα δελτία ταυτότητας είναι η πρωταρχική  απόδειξη της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη.
Η ΠΟΜΕΝΣ οφείλει έναν ευρωπαϊκό χαιρετισμό και ευχαριστεί τον Οργανισμό EUROMIL που στέκεται έμπρακτα δίπλα στο δίκαιο αίτημα των Ελλήνων Στρατιωτικών. Η ΠΟΜΕΝΣ πάντα σε αγαστή συνεργασία με φορείς και συμμετοχή στα ευρωπαϊκά fora, θα συνεχίσει να ξεπερνά τα σύνορα, αναδεικνύοντας χρόνιες παραλείψεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας, με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον των συναδέλφων.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά