Η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, στο 307 ΠΕΒ και στην 111 Πτέρυγα Μάχης

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, επισκέφθηκε  την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, το 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως και την 111 Πτέρυγα Μάχης.
 
Την ΥΦΕΘΑ συνόδευε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
 
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στον Βόλο, η ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για τα ζητήματα της Σχηματισμού. Στη συνέχεια, παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επίδειξη υλικών και μέσων.
 
Η ΥΦΕΘΑ κατά την ομιλία της, στο προσωπικό του Στρατοπέδου ΣΧΗ (ΠΖ) Γεωργούλα Ν., τόνισε:
«Γνωρίζω ότι δράτε σε οποιοδήποτε μέρος της Επικράτειας και είστε έτοιμοι να ενεργήσετε όπου αλλού το απαιτήσουν οι επιχειρησιακές ανάγκες, με θάρρος, αυτοπεποίθηση και υψηλό επαγγελματισμό.
Γνωρίζω τις διπλές σας υποχρεώσεις που έχετε προς τις οικογένειές σας και την Υπηρεσία σας. Εμείς ως Πολιτεία, έχουμε χρέος να σας στηρίζουμε, με σκοπό την καλύτερη εκτέλεση των αποστολών σας, καθώς επίσης και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σας και για αυτό το λόγο είμαι σήμερα εδώ.
Γνωρίζω ότι από αυτόν το χώρο δίδεται το έναυσμα να πάλλονται οι ψυχές και τα σώματα των Πεζοναυτών. Να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, πιστοί στις παραδόσεις και την ιστορία των Ειδικών Δυνάμεων.»
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά ήταν η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Εκεί, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της 1ης Ταξιαρχίας στο Κέντρο Επιχειρήσεων.  Επίσης, μετέβη στον Πύργο Ελέγχου και στην Πίστα του Αεροδρομίου, όπου της έγινε τοπογραφική ενημέρωση και επίδειξη μέσων. Κατά την παραμονή της στο Στρατόπεδο, περιηγήθηκε στο 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως.
 
 
Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας της ΥΦΕΘΑ, στο προσωπικό της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού:
«Το κοινωνικό έργο που παράγετε είναι ανυπέρβλητο.
Οι ακρίτες μας αλλά και οι κάτοικοι των νησιών μας σας έχουν πολύ ψηλά, αφού καθημερινά σώζετε ζωές, μάχεστε με τις φλόγες για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την διάσωση του δασικού μας πλούτου, ενώ πάντα είστε διαθέσιμοι για τη μεταφορά προσωπικού και υλικών στις εσχατιές της Πατρίδας μας, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού Λαού.
Συμμετέχετε στο σύνολο των ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, όλων των Κλάδων, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, κερδίζοντας το σεβασμό των ξένων πληρωμάτων, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία της εθνικής μας ισχύος στο εξωτερικό.»
Τέλος,  η ΥΦΕΘΑ αφίχθη στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην Νέα Αγχίαλο, όπου μεταξύ άλλων, της έγινε ανάλυση της αποστολής της Πτέρυγας, ενώ συνομίλησε με πιλότους της 341 Μοίρας Παντός Καιρού στο χώρο του Readiness. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο Υπόστεγο συνεργείου κινητήρων.
 
Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας της ΥΦΕΘΑ, στο προσωπικό  της 111 Πτέρυγας Μάχης:
«Κάτω από την εμπειρία, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό σας, ασκούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αφήνετε τα αποτυπώματα σας στον χερσαίο και εναέριο χώρο, όπου υπάρχουν Έλληνες.
Ήλθα σήμερα εδώ για να διαπιστώσω από κοντά το έργο που επιτελείτε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις σύγχρονες προκλήσεις του ρόλου και των αποστολών σας.
Η λειτουργία και το αξιόμαχο της Πολεμικής μας Αεροπορίας δεν είναι κάτι που αποφασίζεται και υλοποιείται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά θέλει σχεδιασμούς σε βάθος χρόνου, προβλέψεις και όραμα.»
 











Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά