Ρήγας: ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό για τα στρ. νοσοκομεία και δημιουργία πολεμικών αποθεμάτων αίματος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, ενημερώθηκε για την αποστολή, τη λειτουργία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και συνεχάρη το προσωπικό για το έργο του.
Απευθυνόμενος στο προσωπικό επισήμανε την μακρόχρονη ιστορία του Νοσοκομείου, σημειώνοντας πως είναι το μεγαλύτερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στη χώρα. Ειδική αναφορά έκανε στην κοινωνική προσφορά του 401 ΓΣΝΑ, καθώς καλύπτει πέρα από τον μεγάλο αριθμό δικαιούχων περίθαλψης και άλλες ομάδες πληθυσμού όπως κάτοικοι ακριτικών νησιών κλπ.
«Η υγεία - τόνισε - ως δημόσιο αγαθό, είναι θεμελιώδης για την ευτυχία, την εκπλήρωση και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Η υγεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους είναι ένας από τους τομείς προτεραιότητας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Είναι δε περιττό να τονίσουμε, ότι το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παροχή ειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους συνταξιούχους και στα μέλη των οικογενειών τους, στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».
Επίσης ανέφερε: «Ο στόχος μας είναι σταθερός και αφορά τη διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης, τόσο από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, όσο και γενικότερα από το Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αναβαθμίζουν τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους και μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστη και αποτελεσματική φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.
Στην προσπάθεια λοιπόν της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στον τομέα των υποδομών έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα όπως είναι οι ανακαινίσεις πολλών νοσηλευτικών μονάδων, η κατασκευή ξενώνων φιλοξενίας για τους συγγενείς των ασθενών και άλλα, τα οποία εξασφαλίζουν αφενός την ασφαλή και άνετη παραμονή των ασθενών και αφετέρου το βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό.
Στον τομέα του εξοπλισμού, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.  Το ίδιο συμβαίνει και με τη διαδικασία προμήθειας των 2 γραμμικών επιταχυντών, μέσω της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Αναφερόμενος στο προσωπικό σημείωσε:
«Αυτό που αξιοποιεί και δίνει την πνοή στα κτίρια και τα μηχανήματα, δεν είναι άλλο από το εξειδικευμένο και άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, που φροντίζουν με ευαισθησία, αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία τους ασθενείς του Νοσοκομείου, πολλές φορές υπερβαίνοντας τα όριά τους.  Και δεν αρκούνται εκεί, καθώς με τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς και εξωστρέφειας, αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και συνδέονται με το κοινωνικό σύνολο.
Αυτό το προσωπικό, προσπαθούμε να το ενισχύσουμε, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών περιορισμών που υπάρχουν. Έτσι, μετά την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού που είχε προσληφθεί το προηγούμενο έτος, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και επικουρικών ιατρών, για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, για το έτος 2019.
Θεωρώ λοιπόν ότι το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, παρά τα προβλήματά του, είναι σε μια φάση όχι απλά σταθεροποίησης, αλλά επιτάχυνσης της αναβάθμισης του και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει στους δικαιούχους περίθαλψης. Παρέχει καινοτόμο ανθρωποκεντρική φροντίδα, ποιότητα, εκπαίδευση και έρευνα.
Και εξελίσσεται συνεχώς, όπως φάνηκε και από την ενότητα των «προκλήσεων», που αναφέρθηκαν στην ενημέρωση. Η συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Νοσοκομείου με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τη δημιουργία πολεμικών αποθεμάτων αίματος με τη χρήση της τεχνολογίας των κατεψυγμένων ερυθρών είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, που χρήζει αναφοράς.
Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση του ραβδωτού κώδικα στη διακίνηση των υλικών, του γνωστού σε όλους μας Barcode, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στα Φαρμακευτικά Εργαστήρια της 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού. 
Δεν μένουμε όμως εκεί. Εργαζόμαστε για την περαιτέρω αναβάθμιση των εν λόγω εργαστηρίων, με την κατασκευή νέου κτιρίου, στο οποίο θα παρασκευάζονται ενέσιμα προϊόντα, για την κάλυψη των αναγκών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.
Ήδη, με την επικείμενη υπογραφή Ειδικής Προγραμματικής Σύμβασης, έχουμε δρομολογήσει τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για την χρηματοδότηση της μελέτης αυτού του έργου».
Τόνισε επίσης:
«Αυτό το έργο μπορεί να διασφαλιστεί με τη στήριξη και τη συνέχιση των καινοτόμων δράσεων, αλλά και με εξορθολογισμό των δαπανών και του συστήματος προμηθειών, σωστή αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, οικονομία κλίμακας και οπωσδήποτε τη διαρκή και συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού.
Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν και επιτυγχάνονται μόνο μέσα σε ένα κλίμα διαφάνειας, συζήτησης και σεβασμού, αποσκοπούν δε στην προσφορά αξιόπιστης φροντίδας, με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Όπως έχω ήδη πει, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη λειτουργία του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και όλων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και γενικότερα του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων».














Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά