Ποια ελληνικά προγράμματα προστέθηκαν στην Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, στις Βρυξέλλες, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα θέματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), όπου προστέθηκαν 17 νέα προγράμματα, εκ των οποίων τα τρία είναι ελληνικά:
 
  1. Εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στα ελικόπτερα,
 
  1. Κοινή σχολή πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
 
  1. Κινητό στρατηγείο επιχειρήσεων ειδικών δυνάμεων.
 
Στην παρέμβασή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε αμυντικά θέματα με τρίτα κράτη τα οποία απειλούν την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της και έχουν θέσει casus belli έναντι κράτους μέλους της Ένωσης, όπως είναι η Τουρκία.
 
Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της ανανέωσης και διεύρυνσης της εντολής της επιχείρησης «Σοφία» στην κεντρική Μεσόγειο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί πρόσθετους πρόσφυγες, καθότι η χώρα μας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ είναι τέταρτη κατά σειρά μεταξύ των κρατών μελών σε απόλυτους αριθμούς και ως εκ τούτου ενέκρινε την ανανέωση της αποστολής, όχι όμως τη διεύρυνση της εντολής της.







Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά