«Σχολή πληροφοριών» της Ε.Ε. προτείνει η Αθήνα

© Παρέχεται από: Explorer S.A.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το ελληνικό υπουργείο Αμύνης πρότεινε τη σύσταση της «σχολής πληροφοριών» στην Ελλάδα, η οποία θα εκπαιδεύει στρατιωτικούς σε υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και ανάλυσης και συλλογής πληροφοριών. Η πρόταση έγινε στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation - PESCO), που στοχεύει στην ενδυνάμωση της ασφάλειας και των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε. και μέσα από την οποία κάθε κράτος-μέλος εισηγείται προγράμματα τα οποία μπορεί να ενδιαφέρουν και άλλα κράτη-μέλη να συμμετάσχουν.
Η «σχολή πληροφοριών», η οποία προτάθηκε από την Ελλάδα, βρήκε την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου, ενώ άλλα τέσσερα κράτη-μέλη (Ολλανδία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ουγγαρία) έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να συμμετάσχουν ως «παρατηρητές» και να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν πλήρως, αναλόγως με το πώς θα εξελιχθεί η πρόταση.
Επόμενο βήμα είναι ο συντονιστής προγράμματος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ελλάδα, να οργανώσει ομάδα διεύθυνσης για τα πρώτα βήματα, αποφασίζοντας πού θα δημιουργηθεί η σχολή αυτή, ποιο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί, ποιος θα συμμετάσχει. Στη συνέχεια, πρέπει να καλέσει τα κράτη-μέλη και τους παρατηρητές να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν.
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι αυτές που ως κανονικά μέλη θα μοιραστούν το κόστος του προγράμματος, ενώ τα κράτη-μέλη παρατηρητές θα συνεισφέρουν οικονομικά μόνον όταν αποφασίσουν την πλήρη συμμετοχή τους. Η πρώτη συνάντηση, στην οποία η Ελλάδα θα πρέπει να έχει τις βάσεις της πρότασής της έτοιμες, αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά