Στρατιωτικός Διοικητής Χίου: Ορθοδοξία, Ελληνισμός και Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα και το αυτό




 Την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Παναγία μας, που εορτάζει και στις 21 Νοεμβρίου μαζί με την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνεχώς και αδιαλείπτως με την Εκπαίδευσή και την επαγρύπνησή τους, την αγάπη τους προς την κοινωνία και τη συνεργασία τους με την Πολιτεία και τους Φορείς, κρατούν το αίσθημα της ασφάλειας ισχυρό, για να μπορεί η κοινωνία μας να ευημερεί και να πηγαίνει μπροστά, τίμησε  η 96 ΑΔΤΕ και η Ταξιαρχία Χίου με μια πολύ όμορφη Μουσική Εκδήλωση την Τετάρτη το βράδυ στο κατάμεστο Ομήρειο, που είχε την ευκαιρία να θυμηθεί μέσα από τα τραγούδια και τις ενδιάμεσες αφηγήσεις, την πάντα αγωνιζόμενη, ένδοξη και διδακτική, Ελληνική Ιστορία, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
             Ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής τόνισε στην ομιλία του ότι ''το δόγμα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι αμυντικό και αποτρεπτικό''. Μίλησε για την αστραπιαία ετοιμότητα του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, πρόσθεσε τη μεγάλη κοινωνική συνεισφορά του Στρατού σε διάφορα έργα της Πολιτείας (με έμψυχο υλικό και μηχανήματα), αναφέρθηκε στους Φαντάρους, τους Υπαξιωματικούς και τους Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού που είναι παιδιά του λαού και βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και στις αιμοδοσίες και στις δεντροφυτεύσεις και όπου υπάρχει ανάγκη. Μίλησε για την καλή συνεργασία με την Εκκλησία και για την αγάπη και την υποστήριξη που αισθάνεται και εισπράττει η 96 ΑΔΤΕ από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο στον οποίο πρόσφερε τιμητικά με το τέλος της Γιορτής ένα πολύ ''εύγλωτο'' κάδρο που εικονίζει την Παναγία να σκέπει από ψηλά, μαζί με τον πολεμιστή που έχει στραμμένο το δόρυ του προς Ανατολάς, τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες (που είναι και η Περιφέρεια Ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ) υπογραμμίζοντας μ' αυτή του την κίνηση όπως είπε ο ίδιος ο Ταξίαρχος ότι '' Ορθοδοξία, Ελληνισμός και Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα και το αυτό''. Ο Μητροπολίτης με τη σειρά του παρέδωσε στο Δήμαρχο Οινουσσών το κάδρο για να το τοποθετήσει ''στο πιο αγαπημένο και πιο Ανατολικό Εκκλησάκι της Μητροπόλεως μου και της Ελλάδος '', όπως είπε, ''στο Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής της Νήσου Παναγιάς των Οινουσσών''.
                  Στην Εκδήλωση που παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφέρειάρχης, ο Δήμαρχος Χίου, Εκπρόσωποι όλων των Τοπικών Αρχών και Φορέων και των Σωμάτων Ασφαλείας, βραβεύθηκαν ακόμη με Τιμητικά Αναμνηστικά, ο ''Φάρος'' Βαρβασίου με την εκπροσώπηση της Προέδρου του Γεωργίας Χούλη για τη συμβολή του Συλλόγου (με έμψυχο υλικό, Παραδοσιακές Φορεσιές και δράσεις) σε Εθνικές και Θρησκευτικές Εορτές όπου και όποτε το ζήτησε η 96 ΑΔΤΕ , αλλά και η Βιβλιοθήκη Κοραή (στο πρόσωπο του Κώστα Μερούση και της Άννας Χαζίρη) για τη συνεργασία της με τον Μητροπολίτη και την Ταξιαρχία για την προβολή της Σημαίας του 1912 (τη Σημαία της Ευγενείας Μαδιά) στη φετινή Παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου. 
                  Επίσης τιμήθηκαν από τον Ταξίαρχο για τη Μουσική Εκδήλωση της Εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων η Αθηνα Βελισσάρη και ο Δημήτρης Λιούντρης που τραγούδησαν πραγματικά υπέροχα καθώς και ο Βασίλης Κάρμαντζης που συνόδευσε με το Κλαρίνο σε αρκετά μουσικά κομμάτια και πρόσθεσε στο συναίσθημα.
                  Η Ορχήστρα της 96 ΑΔΤΕ με το Μαέστρο της που έπαιξε και Σαξόφωνο, ήταν όχι μόνο άψογη αλλά και πολύ ανώτερη καλλιτεχνικά από πάμπολλα Μουσικά Σύνολα που συχνά φιγουράρουν ως κορυφαία. Και οι στρατιώτες που συνόδευσαν τα τραγούδια με τα πνευστά, τα έγχορδα, τα κρουστά και το αρμόνιο, έπαιξαν εξαιρετικά, αλλά και οι Στρατιώτες που τραγούδησαν ενθουσίασαν. Ειδικά εκείνος ο Φαντάρος που είπε (με μια φωνή μέσα από την ψυχή του) το τραγούδι '' Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είναι αδέρφιά δίδυμα''. 
             Ακούστηκαν τα τραγούδια, ''η Μακεδονία του παλιού καιρού'', ο ''Μαρμαρωμένος Βασιλιάς'', ο ''Θούριος του Ρήγα'', ''Να 'τανε το 21'', ''Μακεδονία ξακουστή'', ''Με το χαμόγελο στα χείλη'', ''Ο ναύτης του Αιγαίου'', ''Το Ευζωνάκι'', ''Η Σμύρνη μάνα καίγεται'', ''Πήραμε τ' Αργυρόκαστρο'', ''Γυναίκες Ηπειρώτισες'', ''Κύπρος της αγάπης και του ονείρου'', ''Ο Ζορμπάς'', το ''ΖεΪμπέκικο της Ευδοκίας'' και στην ολοκλήρωση για επίλογο με σημασία το '' Ας κρατήσουν οι χοροί '', γιατί σίγουρα... είτε με τις Αρχαιότητες είτε με Ορθοδοξία, των Ελλήνων οι Κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία.  
Την Εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε ο Επιτελάρχης της 96 ΑΔΤΕ Παναγιώτης Ζήσης . Προβλήθηκε πεντάλεπτο βίντεο με δραστηριότητες της 96 ΑΔΤΕ και όπως ήταν φυσικά απαραίτητο η Βραδιά έκλεισε με την έγερση των όλων των παρευρίσκομένων για τον Εθνικό Ύμνο που ολοκλήρωσε τη Γιορτή.

φωτο: https://www.alithia.gr/politiki/stratiotikos-dioikitis-hioy-orthodoxia-ellinismos-kai-enoples-dynameis-einai-ena-kai-ayto?fbclid=IwAR3bhQ57Y6RXlzaAxYzgNHTe6TxOiEdVD7G-CtR7Zw9mm_eGGRvTHuEAlwc
 alithia.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά