Πολιτιστικό Κέντρο το παλαιό στρατιωτικό εργοστάσιο Νέας Χαλκηδόνας

Πολιτιστικό Κέντρο το παλαιό στρατιωτικό εργοστάσιο Νέας Χαλκηδόνας

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία ενέκρινε την ένταξη του έργου ανάδειξης και αξιοποίησης του πρώην στρατιωτικού εργοστασίου Νέας Χαλκηδόνας με δικαιούχο το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας.
Αναλυτικά το αντικείμενο της έργου αφορά στην αξιοποίηση, ανακαίνιση, διατήρηση και επανάχρηση του κτιρίου "παλαιού στρατιωτικού εργοστασίου Νέας Χαλκηδόνας", καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του με σκοπό να επαναλειτουργήσει το κτίριο ως Πολιτιστικό Κέντρο και πολυχώρος κοινωνικών εκδηλώσεων. Η χρήση που περιγράφεται μέσω στοχευμένων και επιλεγμένων επεμβάσεων δε θα αλλοιώσει τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του κτιρίου, αντιθέτως η μορφολογία του κτιρίου, καθώς και η δεσπόζουσα θέση του στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της περιοχής ευνοεί την παραπάνω χρήση.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες που αφορούν στην ανακαίνιση του κτιρίου, λαμβάνοντας υπόψη την οριστική μελέτη του κτιρίου για την νέα χρήσης του, με παρεμβάσεις για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση. Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την αξιοποίηση του κτιρίου μέσα από την νέα του χρήση ως κέντρου τουριστικής προβολής αφορούν:
-Στην ενίσχυση του πολιτισμού της περιοχής με την ανάπτυξη πολύπλευρων δράσεων για τους δημότες σε ένα σύγχρονο κτίριο.
-Στη δημιουργία ενός κέντρου που θα βοηθάει τις δομές και τις ενέργειες που αναπτύσσει η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου με την ενίσχυση της δωρεάν εκπαίδευσης και της διενέργειας σεμιναρίων στους άπορους πολίτες του Δήμου.
-Στην οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με έμμεσα κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη, που θα υποβοηθούν την αύξηση του γοήτρου και την αίγλη της πόλης, με όσα αυτό συνεπάγεται έμμεσα για την τοπική οικονομία.
-Στην πολεοδομική και αισθητική ενοποίηση του χώρου.
Στη σχεδιαζόμενη λειτουργία μικρού χώρου αναψυκτήριου εντός των χώρων του κτιρίου με αξιοποίηση και του αύλειου χώρου του οικοπέδου για τις ανάγκες του, αναμένεται να αυξήσει την «ελκυστικότητα» της χρήσης.
-Στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής μέσα από την περαιτέρω ανάδειξη της πόλης και των οικονομικών πηγών της και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από την λειτουργία της εγκατάστασης.
http://www.tornosnews.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά