Επιστολη ΠΟΕΣ στην Euromil για την Κράτηση Ελλήνων Στρατιωτικών




ΠΡΟΣ : EUROMIL (υπόψη κου Προέδρου) Αρ. Πρωτ. 256/2018 Αθήνα, 07 Μαρ 2018
ΚΟΙΝ : - κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ
- κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ
- ΠΟΕΣ
- Πρωτοβάθμιες ενώσεις – μέλη μας
ΘΕΜΑ : Κράτηση Ελλήνων Στρατιωτικών από τις Τουρκικές Αρχές
Αγαπητέ κε Πρόεδρε.
Με την παρούσα επιστολή μας, επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε για ένα περιστατικό, που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη (01.3.2018), σε μια περιοχή της Ελλάδας, στη δασική περιοχή των Καστανιών, κοντά στον Έβρο ποταμό, γνωστό σημείο εισόδου μεταναστευτικών ροών.
Δύο συνάδελφοί μας (ένας Ανθυπολοχαγός και ένας Λοχίας) εκτελώντας καθημερινή υπηρεσία ρουτίνας, στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν αποτυπωμένα επάνω στο χιόνι ίχνη, φέρεται να εισήλθαν λίγα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από Τούρκους στρατιώτες και να οδηγηθούν βιαίως και σιδηροδέσμιοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ωσάν αιχμάλωτοι πολέμου. Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν από Τουρκικά και Ελληνικά περίπολα, εξαιτίας της ιδιομορφίας του εδάφους και πάντα επιλυόταν από τους τοπικούς στρατιωτικούς διοικητές, χωρίς να δοθεί περαιτέρω έκταση.
Στους συναδέλφους μας, αν και προσωρινά κρατούμενοι στις ανωτέρω φυλακές, δεν έχει απαγγελθεί μέχρι και σήμερα κάποια κατηγορία που να δικαιολογεί την κράτησή τους στις φυλακές αυτές, το γεγονός δε ότι ο Εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση απέρριψε αίτημά τους για μεταφορά τους και περαιτέρω κράτησή τους στο Ελληνικό Προξενείο, μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους για την τύχη των συναδέλφων μας και την έκβαση της δικαστικής διαδικασίας.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία μας, ως μέλος του EUROMIL, σας καλεί, υπό το θεσμικό σας ρόλο, να παρέμβετε άμεσα σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συμμετέχει ο EUROMIL και να απαιτήσει την άμεση μεταφορά των δύο Ελλήνων συναδέλφων μας από τα μπουντρούμια της Αδριανούπολης στο Ελληνικό Προξενείο, να εξασφαλιστεί δε ότι η όλη δικαστική διαδικασία θα τηρήσει όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, ώστε ένα απλό καθημερινό περιστατικό να μη τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης της γείτονος Χώρας.
Με εκτίμηση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) Τσουκαράκης Ανέστης 6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας Πλωτάρχης (Ε) Παπαχαρτοφύλης Ευστάθιος 6974860612

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά