ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΦΙΛΗ - ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ





ΠΡΟΣ : Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Αρ. Πρωτ. 269/2018 Πρωθυπουργό της Χώρας και Αθήνα, 12 Μαρ 2018
Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,
κ. Αλέξη Τσίπρα (Μέγαρο Μαξίμου)
ΚΟΙΝ : - κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ,
- Κοινοβουλευτικά Κόμματα
- Βουλευτές της ΒτΕ
- κ.κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ
- ΠΟΕΣ
- Πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη μας


Αξιότιμε κε Πρόεδρε.
Εμβρόντητοι ακούσαμε το βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου και μέλος της κοινοβουλευτικής σας ομάδας, κ. Νίκο Φίλη, να δηλώνει, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι, η αναίτια σύλληψη των δύο συναδέλφων μας στρατιωτικών, σε καιρό ειρήνης και η προσωρινή κράτησή τους από τις Τουρκικές αρχές, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί μέχρι και σήμερα κάποια κατηγορία σε βάρος τους, που να δικαιολογεί αυτή την κράτηση, «ΔΕΝ είναι μείζον θέμα που ενδιαφέρει τους πολίτες», αποφεύγοντας μάλιστα να μιλήσει για σύλληψη, αλλά για «υπόθεση ταλαιπωρίας των δύο στελεχών».
Διαχρονικώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ευρίσκονται στη συνείδηση, στην καρδιά και στην ψυχή των Ελλήνων πολιτών στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μακράν από όλους τους θεσμούς, απολαμβάνοντας της θετικής γνώμης τους, σάρκα εκ της σαρκός των οποίων είναι.
Αυτές τις ημέρες η μείζονα σκέψη όλης της στρατιωτικής οικογένειας, αλλά και σύσσωμου του Ελληνικού Έθνους, ευρίσκεται στα δύο παλληκάρια μας, που παρανόμως συνελήφθησαν και κρατούνται στα μπουντρούμια της Ανδριανούπολης.
Παραμένουμε πιστοί στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ενημερώνοντας τους στρατιωτικούς Ευρωπαϊκούς θεσμούς, στους οποίους συμμετέχουμε, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του Άγγελου και του Δημήτρη, την άμεση μεταφορά τους στο Ελληνικό Προξενείο και την εν συνεχεία άμεση επιστροφή τους στην Πατρίδα, στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στις Μονάδες τους και στις οικογένειές του, μέχρι την εκδίκαση της όποιας δικαστικής κατηγορίας τους απαγγείλει το Τουρκικό κράτος.
Για την Ομοσπονδία μας, για τους Έλληνες στρατιωτικούς, τα συμφέροντα των οποίων έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε, αλλά και για όλη την Ελληνική κοινωνία, το θέμα είναι και θα παραμείνει ΜΕΙΖΟΝ, μέχρι την επίτευξη του στόχου.
Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ύβρεις και απαξιωτικές, πρωτίστως για τους δύο συναδέλφους μας και εν συνεχεία για το σύνολο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής κοινωνίας, τις απόψεις του κ. Φίλη, τον οποίο καλεί να ανακαλέσει άμεσα, υπενθυμίζοντάς του ότι δεν εκφράζει το φρόνημα και τη βούληση του Ελληνικού λαού.
Κατανοούμε απολύτως τη σοβαρότητα του θέματος και δηλώνουμε ότι θα σταθού-με αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για άμεση επάνοδο των συναδέλφων μας, ελπίζοντας ότι στην επόμενη έπαρση της Ελληνικής σημαίας στις Μονάδες μας θα ευρίσκονται δίπλα μας, περήφανα παρόντες, απαιτούμε όμως να υπάρξει σιγή ασυρμάτου σε προκλητικές δηλώσεις, από άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν, αλλά στην προσπάθειά τους για τα 5 λεπτά της δημοσιότητας, αντί να θερα-πεύουν μεγαλώνουν τη βλάβη.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας Παπαχαρτοφύλης Ευστάθιος Πλωτάρχης (Ε) 6931116066

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά