Η Ναυτική Στρατηγική τον 19ο αιώνα



Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στις 18:00, στην αίθουσα "Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς" της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την Ναυτική Στρατηγική κατά τον 19ο αιώνα από τις απαρχές της Επανάστασης μέχρι και την δημιουργία του ατμήλατου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της μετεξέλιξης της Ελληνικής Ναυτικής Ισχύος από τους επαναστατικούς νησιωτικούς στόλους του αγώνα της Ανεξαρτησίας στον ισχυρό ατμήλατο Ελληνικό Στόλο του τέλους του 19ου αιώνα.
Η παρουσίαση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Θα ομιλήσουν:
- κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του ΙΔΙΣ ο οποίος θα αναφερθεί στην Ελληνική Στρατηγική κατά την διάρκεια του αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία και την σημασία της Ναυτικής Στρατηγικής για την εκπλήρωση των στόχων αυτής.
- Πλωτάρχης Σ. Μαζαράκης ΠΝ, Ερευνητής ΙΔΙΣ, ο οποίος θα αναφερθεί στις εφαρμοζόμενες Ναυτικές Στρατηγικές των αντιπάλων δυνάμεων κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας με βάση την Θεωρία της Ναυτικής Στρατηγικής.
- Πλωτάρχης Θ. Μπαζίνης ΠΝ, Ερευνητής ΙΔΙΣ, ο οποίος θα αναφερθεί στην Ελληνική Ναυτική Στρατηγική μετά την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους.
- κ. Ζήσης Φωτάκης, Λέκτορας Σχολής Ναυτικών Δοκίμων ο οποίος θα αναφερθεί στην κληρονομιά/ επίδραση της Ναυτικής Στρατηγικής από το ιστιοφόρο στο ατμήλατο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέχρι Παρασκευή 16 Μαρτίου στα τηλέφωνα 2103484244, 2103484246.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά