Δεκάδες άσκαστα βλήματα εντοπίστηκαν σε αυλή σπιτιού στον Ίμερο

Αποκλειστικές λήψεις από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα βλήματα

Νέα ενημέρωση (13:20): 44 είναι τα βλήματα και μεταφέρονται αυτή την ώρα με ασφάλεια στο πεδίο βολής Ξάνθης προκειμένου να σκάσουν με ελεγχόμενο τρόπο. Ο κίνδυνος έχει ξεπεραστεί μέχρι νεοτέρας.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες του στρατού από εχθές, στην περιοχή του Ίμερου, στην Ροδόπη. Περισσότερα από 40 άσκαστα βλήματα εντοπίστηκαν σε αυλή κατοικίας πίσω από την εκκλησία του χωριού (φωτο).
Πρόκειται για βουλγάρικα βλήματα του πυροβολικού, του Α' παγκοσμίου πολέμου, τα οποία βρήκαν κάτοικοι του χωριού και αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Tα συγκεκριμένα βλήματα είναι ακίνδυνα καθώς δε φέρουν πυροσωλήνα κάτι που είναι απαραίτητο για την πυροδότηση τέτοιων βλημάτων. Προφανώς πριν τα "θάψουν" οι πολεμιστές της τότε εποχής, τα αφόπλισαν.
Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, οι Βούλγαροι τότε, έκοψαν τις κάνες των πυροβόλων και τα πέταξαν στη θάλασσα προκειμένου να τα αχρηστοποιήσουν ενώ τα αφοπλισμένα βλήματα τα έθαψαν σε διάφορα μέρη της περιοχής.
Οι αρχές καλούν τους πολίτες να ενημερώσουν το στρατό αν εντοπίσουν κάτι ύποπτο στην αυλή τους.
Αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τους πυροτεχνουργούς του στρατού, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας, καθώς προσπαθούν να απομακρύνουν τα βλήματα από την περιοχή αλλά και να ψάξουν για την τυχόν ύπαρξη άλλων βλημάτων.
 e-evros
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά