Έντονο παρασκήνιο με την ερώτηση Φίλη στον Πάνο Καμμένο για τα F 35

 
Αιφνιδιασμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τη διαρροή της ερώτησης του Νίκου Φίλη και 13 ακόμα βουλευτών, καθώς φέρεται να είχε διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπήρξε η σχετική κίνηση στην κρίσιμη παρούσα φάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φίλης και οι 13 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ασκούν κριτική στον Πάνο Καμμένο και επικαλούνται δημοσιεύματα σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το υπουργείο Άμυνας προς την αμερικανική κυβέρνηση (Letter of Request for Offer and Acceptance) για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F 35).
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Φίλης δεν επιθυμούσε την κατάθεσή της, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, και για τον λόγο αυτό διέρρευσε από άλλον βουλευτή. Το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει νέα ένταση στις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ, ενώ δεν περνά απαρατήρητο ότι συνυπογράφουν στελέχη των 53.
Για την ώρα συντηρείται ο κύκλος της «σύγκρουσης» που άνοιξε πρόσφατα ανάμεσα σε τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον Ν. Φίλη, και τους ΑΝΕΛ. Χθες αποκαλύφθηκε το κείμενο ερώτησης του Ν. Φίλη και 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να απευθύνεται με τρόπο επικριτικό στον υπουργό Εθνικής Αμυνας.
Στο κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας πάντως οι «ερωτώντες» βουλευτές, επικαλούμενοι με τη σειρά τους δημοσιεύματα περί σχεδιασμού προγράμματος εξαιρετικά υψηλού κόστους για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και αγοράς άλλων πολεμικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ, υπενθυμίζουν την τρέχουσα οικονομική και δημοσιονομική κρίση και εμφανίζονται να σημειώνουν: «Επειδή, παρά την αναμφισβήτητη ανάγκη του περιοδικού εκσυγχρονισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση στη χώρα μας επιβάλλει να μετράμε και το τελευταίο σεντ του φορολογούμενου πολίτη», ερωτάται ο κ. Καμμένος: «Υπήρξε απόφαση κυβερνητικού οργάνου για την προμήθεια των συγκεκριμένων εξοπλισμών και για την αποστολή Letter of Request for Offer and Acceptance στην αμερικανική κυβέρνηση; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές συζητήσεις στις οποίες αναφέρεται ο Τύπος; Σε περίπτωση έγκρισης των σχετικών προμηθειών, πώς προβλέπεται να αποπληρωθούν οι σχετικές πιστώσεις;».
Τελικά η ερώτηση δεν κατατέθηκε στη Βουλή.
Πηγή: newsbeast.gr
http://www.thestival.gr/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου