ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΡΑΤΟΥ! Τι τους απαντά ο Αλκιβιάδης Στεφανής

stefanis
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από τουρκικής πλευράς με στόχο αυτή την φορά την επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού του Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην ελληνική νήσο Οινούσσες ανατολικά της Χίου στις 19 Φεβρουαρίου, με συνοδεία Ελλήνων κομάντος.

Σύμφωνα με προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü, το οποίο επικαλείται το nikosxeiladakis.gr, οι Έλληνες για άλλη μια φορά προκαλούν την τουρκική πλευρά παραβιάζοντας την συνθήκη της Λοζάνης με την επίσκεψη του Έλληνα αντιστράτηγου στις τουρκικές Οινούσσες- Koyun adaşı, με την συνοδεία κομάντος σε μια επίδειξη δύναμης στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται, η νήσος αυτή των Οινουσσών είναι τουρκικό έδαφος και υπάγεται στην τοπική νομαρχία Σμύρνης. Με μήκος 11,5 χιλιόμετρα έχει ξεχωριστή στρατηγική σημασία και συμπεριλαμβάνεται στις 18 νήσους που με παράνομο τρόπο η Ελλάδα τις έχει καταλάβει και έχει εγκαταστήσει παρά τις διεθνείς συνθήκες στρατιωτικά αγήματα.
Στεφανής: «Ο ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος»
Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΣ απαντώντας στις Τούρκικες αρχές, σημείωσε:
“Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ο Ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος”.
Ποιες και που είναι οι Οινούσσες
Οι Οινούσσες είναι ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου, συνολικής έκτασης 17,4 τ. χιλιομέτρων, που ανήκουν στο νομό Χίου και βρίσκονται σε γεωγραφική εγγύτητα με τα παράλια της μικρασιατικής χερσονήσου της Ερυθραίας και απέχουν 9 ναυτ. μίλια από την πόλη της Χίου. Αποτελούν το δήμο Οινουσσών του νομού Χίου.
Το μεγαλύτερο νησί από τα 16 είναι η Οινούσσα ή Οινούσσες ή Αιγνούσα ή Εγνούσα, με λιγότερους από 1.000 μόνιμους κατοίκους, που έχει δώσει και το όνομά της στο σύμπλεγμα. Στη διοικητική διαίρεση του νησιού περιλαμβάνονται επίσης:
Clipboard01
ο Άγιος Παντελεήμων (νησίδα)
το Αρχοντόνησο (νησίδα)
ο Ασπαλαθρόκαμπος
η Βάτος (νησίδα)
ο Γάδρος (νησίδα)
η Γαϊδουρόνησος (νησίδα)
το Κάστρον
η Μαλλιαρόπετρα (νησίδα)
ο Μονάφτης (νησίδα)
το Νησί Παναγιάς (νησίδα)
το Νησί Πίττας (νησίδα)
το Παπαποντικάδικο (νησίδα)
ο Πασάς (νησίδα)
το Πατερόνησο (νησίδα)
το Ποντικονήσι (νησίδα)
τα Πρασονήσια (νησίδα)
η Σάντα Παναγιά (νησίδα)
http://www.crashonline.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7/
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου