ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΡΑΤΟΥ! Τι τους απαντά ο Αλκιβιάδης Στεφανής

stefanis
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από τουρκικής πλευράς με στόχο αυτή την φορά την επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού του Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στην ελληνική νήσο Οινούσσες ανατολικά της Χίου στις 19 Φεβρουαρίου, με συνοδεία Ελλήνων κομάντος.

Σύμφωνα με προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü, το οποίο επικαλείται το nikosxeiladakis.gr, οι Έλληνες για άλλη μια φορά προκαλούν την τουρκική πλευρά παραβιάζοντας την συνθήκη της Λοζάνης με την επίσκεψη του Έλληνα αντιστράτηγου στις τουρκικές Οινούσσες- Koyun adaşı, με την συνοδεία κομάντος σε μια επίδειξη δύναμης στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται, η νήσος αυτή των Οινουσσών είναι τουρκικό έδαφος και υπάγεται στην τοπική νομαρχία Σμύρνης. Με μήκος 11,5 χιλιόμετρα έχει ξεχωριστή στρατηγική σημασία και συμπεριλαμβάνεται στις 18 νήσους που με παράνομο τρόπο η Ελλάδα τις έχει καταλάβει και έχει εγκαταστήσει παρά τις διεθνείς συνθήκες στρατιωτικά αγήματα.
Στεφανής: «Ο ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος»
Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΣ απαντώντας στις Τούρκικες αρχές, σημείωσε:
“Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ο Ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος”.
Ποιες και που είναι οι Οινούσσες
Οι Οινούσσες είναι ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου, συνολικής έκτασης 17,4 τ. χιλιομέτρων, που ανήκουν στο νομό Χίου και βρίσκονται σε γεωγραφική εγγύτητα με τα παράλια της μικρασιατικής χερσονήσου της Ερυθραίας και απέχουν 9 ναυτ. μίλια από την πόλη της Χίου. Αποτελούν το δήμο Οινουσσών του νομού Χίου.
Το μεγαλύτερο νησί από τα 16 είναι η Οινούσσα ή Οινούσσες ή Αιγνούσα ή Εγνούσα, με λιγότερους από 1.000 μόνιμους κατοίκους, που έχει δώσει και το όνομά της στο σύμπλεγμα. Στη διοικητική διαίρεση του νησιού περιλαμβάνονται επίσης:
Clipboard01
ο Άγιος Παντελεήμων (νησίδα)
το Αρχοντόνησο (νησίδα)
ο Ασπαλαθρόκαμπος
η Βάτος (νησίδα)
ο Γάδρος (νησίδα)
η Γαϊδουρόνησος (νησίδα)
το Κάστρον
η Μαλλιαρόπετρα (νησίδα)
ο Μονάφτης (νησίδα)
το Νησί Παναγιάς (νησίδα)
το Νησί Πίττας (νησίδα)
το Παπαποντικάδικο (νησίδα)
ο Πασάς (νησίδα)
το Πατερόνησο (νησίδα)
το Ποντικονήσι (νησίδα)
τα Πρασονήσια (νησίδα)
η Σάντα Παναγιά (νησίδα)
http://www.crashonline.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά