ΕΣΠΕΑ vs ΣΕΕΝΣΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μέλη της ΕΣΠΕΑ.
Προς αποκατάσταση της διαστρέβλωσης των γεγονότων που επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα, για προφανή σκοπό, που όλοι σας αντιληφθήκατε και αποδοκιμάσατε, με επιχείρηση εγγραφής κάποιων συναδέλφων μας στην Ένωσή μας, με τρόπο που κανείς στρατιωτικός δεν έχει συνηθίσει, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Τη 13η Σεπτεμβρίου 2016 τέσσερις συνάδελφοι, εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου αστικής μορφής με τον τίτλο ΣΕΕΝΣΑ, μετέβησαν στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, επί της Φειδίου 10 και συνάντησαν τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας, παρουσία και δύο ακόμη προσώπων.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εγγραφή μελών του ανωτέρω σωματείου ΣΕΕΝΣΑ στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής. Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, εξήγησαν στους τέσσερις συναδέλφους μας ότι πρέπει να απευθυνθούν, με αίτηση των υποψήφιων επιθυμούντων την εγγραφή μελών, στην ΕΣΠΕΑ και όχι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, στην οποία εμφανίστηκαν. Περαιτέρω, τόνισαν ότι είναι μια καλή ευκαιρία να δυναμώσει η ΕΣΠΕΑ και να βγει ενωμένη μπροστά προκειμένου, να αντιμετωπιστούν τα δεκάδες άλυτα προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής. Αυτό, βέβαια, όπως επισήμαναν, δεν μπορεί να συμβεί όταν η ηγετική ομάδα του ΣΕΕΝΣΑ με ανακοινώσεις του και κατ΄ επέκταση ο ίδιος ο ΣΕΕΝΣΑ στρέφεται δημόσια κατά της ΠΟΕΣ, συγκροτεί άτυπο συντονιστικό συμβούλιο ως μέσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού και παράλληλα διεκδικεί να ενταχθεί στην ΕΣΠΕΑ, δηλαδή στην Ένωση η οποία ανήκει στο όργανο εναντίον του οποίου στρέφεται. Ζήτησαν δε από τους τέσσερις συναδέλφους να τους ενημερώσουν για τις προθέσεις τους, εάν δηλαδή επιδιώκουν πράγματι την ενότητα και εάν είναι στην πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από τον ΣΕΕΝΣΑ και να συστρατευτούν με όλες τους τις δυνάμεις με την ΕΣΠΕΑ. Η απάντηση ήταν μία και μοναδική και προφανώς η αληθινή: «Εάν δεν μας εγγράψετε στην ΕΣΠΕΑ θα σας πάμε δικαστικώς, το τι θα κάνουμε θα το αποφασίσουμε εμείς και δεν θα μας πείτε εσείς». Εκ του περισσού γνωρίζεται ότι δεν προσκομίστηκε ή ζητήθηκε να κατατεθεί ουδεμία αίτηση εγγραφής στην ΕΣΠΕΑ. Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας τους εξήγησαν ότι δεν είναι αυτά τα πρόσωπα που θα αποφασίσουν αλλά το 9μελές ΔΣ της ΕΣΠΕΑ. Δεν μπορούν ούτε να προκαλέσουν εκ των προτέρων την απόφαση ούτε να την προδικάσουν και παρέπεμψαν στην κρίση ενός εκάστου.
Μετά από τα ανωτέρω τη 15η Σεπτεμβρίου 2016 εμφανίστηκε στα γραφεία της ΠΟΕΣ και όχι της ΕΣΠΕΑ, δικαστικός επιμελητής ο οποίος παρέδωσε εξώδικο με εξουσιοδοτήσεις 28 προσώπων που ζητούσαν την εγγραφή τους στην ΕΣΠΕΑ και τη δήλωσή τους για υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της ΕΣΠΕΑ, της 16-10-2016. Γνωρίζεται ότι, από τα προσκομιζόμενα έγγραφα, υπήρχε εξουσιοδότηση χωρίς υπογραφή, αλλά θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, αίτηση εγγραφής χωρίς υπογραφή του αιτούντα, αιτήσεις εγγραφής χωρίς ημερομηνία, δηλώσεις υποψηφιότητας χωρίς ημερομηνία κλπ. Αυτά τα παράδοξα ώθησαν το ΔΣ της Ένωσής μας να ζητήσει από την πλειοψηφία και όχι όλους τους αιτούντες να γνωρίσουν στην ΕΣΠΕΑ εάν εάν είναι μέλη του ΣΕΕΝΣΑ και εάν οι 4 εξ αυτών προτίθενται να παραιτηθούν από το ΔΣ του ΣΕΕΝΣΑ. Οι συνάδελφοί μας αντί να κάνουν την απλή και μόνη κίνηση που ζητήθηκε, δηλαδή να αποστείλουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη του ΣΕΕΝΣΑ προτίμησαν να ζητήσουν δικαστική προστασία από τα Δικαστήρια, οπότε και προσκόμισαν τη 15η Οκτωβρίου 2016 προσωρινή διαταγή με την οποία ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζήτησε να εγγραφούν προσωρινά οι 24 αιτούντες στην ΕΣΠΕΑ και να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν ως εκλογείς και ως ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες, οποτεδήποτε και αν αυτές διενεργηθούν, όπως και πράξαμε ως οφείλαμε σαν ΕΣΠΕΑ. Εφόσον οι συνάδελφοί μας επέλεξαν τη δικαστικό οδό (αναφαίρετο δικαίωμά τους), απόφαση της Ένωσής μας ήταν να ακολουθήσει τη δικαστικό οδό και θα σεβαστεί την οποία τελεσίδικη απόφαση υπάρξει, καθόσον η προσωρινή διαταγή παράγει προσωρινά αποτελέσματα και όχι μόνιμα. Θα ακολουθήσει συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή που κατέθεσαν οι συνάδελφοί μας εναντίον της ΕΣΠΕΑ. Η προσωρινή διαταγή μπορεί και να ανατραπεί, οπότε οι προσωρινά εγγραφέντες θα καταστούν μη μέλη της ‘Ένωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά