Οι Τούρκοι αμφισβητούν τώρα και τη Σαμοθράκη! Νέα ΝΟΤΑΜ



Νέα τακτική υιοθετεί η Άγκυρα, συνοδεύοντας τις ΝΟΤΑΜ που εκδίδει για την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με υπερπτήσεις νησιών και βραχονησίδων και παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, όπως έγινε σήμερα με την υπέρπτηση στην βραχονησίδα Ζουράφα στο Θρακικό Πέλαγος, καθώς λίγες ώρες πριν με ΝΟΤΑΜ που είχαν εκδώσει οι τουρκικές αρχές αμφισβητούσαν το δικαίωμα της Ελλάδας να συμπεριλάβει σε σχεδιασμό ασκήσεων την Σαμοθράκη.
Το μεσημέρι ένα ζεύγος τουρκικών F-16 μπήκε στο FIR βορειοανατολικά της Χίου στις 15.07 και πέταξε πάνω από την Παναγιά σε ύψος 8.800 ποδών, ενώ την ιδία ώρα ένα δεύτερο ζευγάρι F-16 πέταξε σε ύψος 1500 ποδών πάνω από τη Ζουράφα. Την βραχονησίδα που βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης και σταθερά βρίσκεται στο στόχαστρο της Τουρκίας που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία επί της βραχονησίδας.
Νωρίτερα η Τουρκία με την NOTAM A4700/16 (στις 11:49 π.μ) είχε σπεύσει να δηλώσει ότι η Ελλάδα με την ΝΟΤΑΜ Α2285/16 που ανήγγειλε (στις 21 Οκτωβρίου) τη διεξαγωγή ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για τις 2-3 Νοεμβρίου παραβιάζει τις υποχρεώσεις της από τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, με το προσάρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.
Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ η Σαμοθράκη (την όποια αναφέρει παρανόμως με την τουρκική ονομασία Semadirek) βρίσκεται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και το νησί και οι ζώνες της, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε οποιοδήποτε σενάριο στρατιωτικών ασκήσεων.
https://hellasforce.com
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά