Εκδήλωση για την τιμητική προαγωγή του Γρηγόρη Αυξεντίου στο βαθμό του Αντιστράτηγου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης παρέστησαν στην εκδήλωση για την τιμητική προαγωγή του Γρηγόρη Αυξεντίου στο βαθμό του Αντιστράτηγου, που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ακρίτας του νομού Κιλκίς.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό που απηύθυνε είπε τα εξής:
 
«Είναι μέγιστη τιμή για εμάς να βρισκόμαστε σήμερα, εδώ, στο χωριό Ακρίτας του Κιλκίς, όπου συναντάται η Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, της Μακεδονίας και της Κύπρου, σε αυτή την εκδήλωση απονομής του βαθμού του Αντιστράτηγου στον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, τον επονομαζόμενο επάξια «Αετό του Μαχαιρά».
 
Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής της μάνας Ελλάδας απέναντι σε εκείνον και τους συναγωνιστές του, που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τη γη που τους γέννησε και τους εξέθρεψε με την ιστορία, τους αγώνες, τις αρχές και τα ιδανικά του έθνους μας.
 
Αναμοχλεύσαμε στη μνήμη μας, ακούγοντας τα στοιχεία της ιστορικής δράσης του, εδώ, στον τόπο που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, όπου πρόσφατα εγκαινιάστηκε το Μουσείο - Φυλάκιο «Γρηγόρης Αυξεντίου» από τον φίλο Υπουργό Άμυνας της Κύπρου και τους Δημάρχους Κιλκίς και Λύσης Κύπρου.
 
Θα προσθέσουμε ότι το έπος της μάχης του Μαχαιρά ήταν αποτέλεσμα της ελληνικής ανδρείας και της υπερηφάνειας ενός ήρωα. Εκεί είπε το περίφημο «Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες, σήμερα θα μάθετε και πώς πεθαίνουν».
 
Αυτός ο αθάνατος Έλληνας επισφράγισε με τη θυσία του την ελευθερία της Κύπρου, περνώντας στην αθανασία και την άφθαρτη μνήμη της Ιστορίας.
 
Υποκλινόμαστε στο θάρρος και στη θυσία του αγωνιστή που αψήφησε το θάνατο.
 
Η εκδήλωση αυτή αποδίδει την οφειλόμενη τιμή όχι μόνο στον Αντιστράτηγο Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά και όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν σκληρό αγώνα στη μάχη για τα ανώτερα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της αγαπημένης μας Κύπρου.
 
Σήμερα, ο Κυπριακός Ελληνισμός εξακολουθεί να βιώνει κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στέρηση θεμελιωδών ελευθεριών. Η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή. Η Ελλάδα στέκεται πάντα αταλάντευτη στο πλευρό της Κύπρου, ως σταθερός συμπαραστάτης. Μην ξεχνάμε ότι το έθνος είναι ένα, η ιστορία και η συνείδηση είναι κοινή.
 
Σταθερός μας στόχος παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής, η επανένωση του νησιού και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960,στο πλαίσιο μιας αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης, συνολικής και μόνιμης λύσης του Κυπριακού. Σκοπός μας είναι η ελευθερία της Κύπρου.
 
Θέλω, όμως, από εδώ, από την καρδιά της Μακεδονίας, να τονίσω, για μια ακόμα φορά, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, γιατί είναι ποτισμένη με αίμα στα χιλιάδες χρόνια της Ιστορίας μας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει.
 
Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό ήταν το μήνυμα της παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων και της μαθητιώσας νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας σε όλους πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον του έθνους μας.
 
Κλείνοντας δηλώνω ότι δικό μας χρέος είναι η αέναη μνήμη και τιμή στον Αντιστράτηγο Γρηγόρη Αυξεντίου, που επέλεξε να είναι μαχητής «άχρι θανάτου» για την ελευθερία της Κύπρου και ανήκει στην παράδοση που βλέπει και θέλει την Ελλάδα πάντα και παντού δυνατή.
 
Σε αυτόν τον ήρωα αφιερώνονται τα παρακάτω αθάνατα λόγια του όρκου των αρχαίων Αθηναίων οπλιτών: «Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά… την πατρίδα δε ουκ ελάττω παραδώσω».
 
Σας ευχαριστώ». 


















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά