Παραμένει σε συναγερμό ο Ελληνικός Στρατός

Πραξικόπημα Τουρκία: Παραμένει σε συναγερμό ο Ελληνικός ΣτρατόςΣε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν με προσοχή αλλά και ψυχραιμία τα τεκταινόμενα και είναι έτοιμα για αντιμετώπιση οποιαδήποτε πρόκλησης.
AdTech Ad
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα έγινε γνωστό, σήμανε συναγερμός και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα τεκταινόμενα, ενώ αμέσως κηρύχθηκε σε επιφυλακή αρχικά ο στρατός στον Έβρο και τα νησιά και κατόπιν όλες οι μονάδες των σωμάτων ασφαλείας στη χώρα.
Όλοι οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών σε όλες τις Πτέρυγες Μάχης έχουν κληθεί στις μονάδες και το ίδιο ισχύει για το ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου οι αξιωματικοί του ΠΝ έχουν σπεύσει στα πλοία του ΠΝ και ήδη περισσότερες από πέντε κύριες μονάδες (φρεγάτες) βρίσκονται σε ετοιμότητα απόπλου.
Η ετοιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών που είναι σε readiness είναι της τάξεως των 2'.
Την υψηλότερη ετοιμότητα έχει ο Στρατός. Το σύνολο του προσωπικού από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο έχει τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα με ορισμένες μονάδες να έχουν κατευθυνθεί προς τα σημεία διασποράς


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/713694/praxikopima-toyrkia-paramenei-se-synagermo-o-ellinikos-stratos#ixzz4EbOm2sqD
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά