Θερμή υποδοχή της ΕΣΠΕΡΚ στο ακριτικό Καστελλόριζο.



Το ακριτικό Καστελλόριζο, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της διοικούσας επιτροπής της ΕΣΠΕΡΚ την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τους συνάδελφους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην περιοχή, επίσης, υπήρξε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Μεγίστης.


α) Συνάντηση γνωριμίας με τους συνάδελφους Στρατιωτικούς.

Οι συνάδελφοι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο ακριτικό Καστελλόριζο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΣΠΕΡΚ, σε μια γεμάτη αίθουσα που παραχωρήθηκε από τον Δήμο, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα την διοικούσα επιτροπή.

Κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης, έγινε εκτενής ανάλυση στις αρχές και σκοπούς ίδρυσης της Ενώσεως, στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», που επίκειται να ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, όπου μεταξύ άλλων θεσμοθετεί και της ενώσεις εν ενεργεία στρατιωτικών.  Επιπλέον, έγινε συζήτηση για την τελευταία απόφαση του ΣτΕ (1125/2016) και με ποιον τρόπο θα γίνει η διεκδίκηση αναδρομικής διαφοράς αποδοχών από στρατιωτικούς λόγω εφαρμογής των ν. 4093/2012 και 4307/2014. Τέλος, έγινε παρουσίαση των μέχρι στιγμής επιτευγμάτων, αλλά και των επικείμενων δράσεων και πρωτοβουλιών όπως την ανάδειξη και υποστήριξη των συναδέλφων που μετέχουν και συμβάλουν σε διαφορές κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και μια σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες που έχουν ως στόχο και σκοπό να βοηθήσουν τον συνάδελφο στρατιωτικό σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.



Οι παρευρισκόμενοι στρατιωτικοί, κατέθεσαν απόψεις και ρώτησαν για τρέχοντα μείζονα προβλήματα που αφορούν τους ίδιους και τις οικογένειες τους, δόθηκε έμφαση κυρίως στα οικονομικά θέματα και σε υπηρεσιακά όπως, οι επικείμενες μεταθέσεις, η συνυπηρέτηση και η μετακίνηση από και προς το νησί. Έγινε αναφορά ως προς την διαβίωση και το ακριβό κόστος ζωής, κυρίως σε νοικιάσεις σπιτιών μικρής χωρητικότητας και ορισμένων εξ αυτών κακής εγκατάστασης, καθώς και στην προμήθεια των ειδών διατροφής και οικοσυντήρησης, αλλά και σε ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή με το νερό.

Βέβαιά σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να αναφέρουμε την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης και προσωπικά του Δκτη της ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ Τχη (ΠΖ) κ. Χαράλαμπου Βαρέλα, τόσο στην διοικητική μέριμνα περί προσωπικού με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει αλλά, κυρίως στην εξεύρεση πόρων και λύσεων για όσο το δυνατόν αξιοπρεπών εγκαταστάσεων διαμονής του προσωπικού, όπου αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας θα είναι τα εγκαίνια των νέων διαμερισμάτων ΣΟΕΠΟΠ που θα γίνουν εντός της εβδομάδος.

β) Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγίστης.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Σαμσάκο Γεώργιο είχε η διοικούσας επιτροπής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου και Καρπάθου. Στην συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, θέματα συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και τρόπους άμβλυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην νήσο Καστελλόριζο.
Ο κ. Σαμσάκος ευχαρίστησε πολύ την διοικούσα επιτροπή για την πρωτοβουλία της να έρθει στο Καστελλόριζο/Μεγίστη και να βρεθεί κοντά στους Στρατιωτικούς. Δήλωσε πως ο Στρατός εμπνέει το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία η οποία παίρνει δύναμη και κουράγιο από την παρουσία του εκεί και ως Δήμαρχος, αλλά και συνάμα στο σύνολο η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό τους με τα μέσα που διαθέτει. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως με την σοβαρή έλλειψη γιατρών, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να υπάρχει σχεδόν ένας γιατρός για όλο το νησί, στην έλλειψη προμήθειας φαρμάκων και φαρμακευτικού υγειονομικού υλικού καθώς και την έλλειψη υποδομών φύλαξης πόσιμου νερού, όπου το κράτος δείχνει την αδιαφορία του σε αυτό το σημαντικό θέμα και προσπαθούν μέσα από ιδιωτικούς κόπους και πόρους να εξασφαλίσουν αυτή την δυνατότητα, που για μια ευνοούμενη πολιτεία θεωρείται αυτονόητο για εμάς εδώ δυστυχώς θεωρείται πολυτέλεια.
Η διοικούσα επιτροπή της ΕΣΠΕΡΚ, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μεγίστης για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα γνωριμίας και τόνισε, πως η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων είναι αρωγός στις προσπάθειες της ενώσεως, τόσο ως προς την υλοποίηση των σκοπών ίδρυσης τους σωματείου, αλλά και στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και απασχολούν τους συνάδελφους Στρατιωτικούς σε τοπικό επίπεδο και συνάμα ανά την επικράτεια.
Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΣΠΕΡΚ στην νησίδα Ρω, έξω από το μνημείο της Κυράς της Ρω.
Με την εικόνα των καλύτερων εντυπώσεων από αυτό το υπέροχο ταξίδι, η διοικούσα επιτροπή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου και Καρπάθου, ευχαριστεί θερμά τους συνάδελφους στρατιωτικούς που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και υποσχέθηκε την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους, εντός του οριοθετημένου στρατιωτικού και διοικητικού πλαισίου. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον Δκτη της ΔΑΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ Τχη (ΠΖ) κ. Χαράλαμπο Βαρέλα, καθώς και τον Δήμαρχο Μεγίστης/Καστελλόριζου κ. Σαμσάκο Γεώργιο για την υπέροχη φιλοξενία τους.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά