Στρατιωτικός γράφει παραμύθια για καλό σκοπό!!



Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος , Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού ,  είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ευαισθησία προς τα παιδιά και έτσι το τρίτο κατά σειρά παραμύθι "Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ.. Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ" έρχεται για να προσφέρει στα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο εφόσον τα έσοδα θα πάνε για αυτόν τον σκοπό!!


Γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1976, στα Χανιά. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, Διοικητική υπαλληλο της ΕΡΤ και έχουν ενα κοριτσάκι, την Καλλιόπη, εννέα ετών.

Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στην Αμαλιάδα. Το 1997 επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατάσσεται με τον βαθμό του Λοχία στον Ελληνικό Στρατό όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα και φέρει τον βαθμό του Αρχιλοχία (ΠΖ). Έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο ΚΟΣΟΒΟ και εχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφορά του αυτήν. Από το 2010 έχει εισαχθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού και βρίσκεται στο 3ο έτος της φοίτησής του. Είναι Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Σύλλογου Κοντοπούλων Κεραμειών.
Το 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων. Πλούσια η δράση του στα κινήματα Γονέων σε Χανιά και Παλλήνη Αττικής.

Άλλα συγγραφικά του έργα: 1. Το χρυσαφένιο κουκούτσι, εκδόσεις Περίπλους, 2014
2. Η Μαγεμένη ευχή, εκδόσεις Anima, 2015

Το βιβλίο μας προλογίζει η Σκηνοθέτης – Ηθοποιός Μαρία Γ. Τζομπανάκη, η οποία σημειώνει: «“Γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά, αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του” λέει ο αφηγητής στη μικρή του κόρη, όταν εκείνη, μ’ ένα μεγάλο ερωτηματικό, ψάχνει το μέγεθος της διαφοράς, ανάμεσα στον θετό και τον φυσικό γονιό. Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ευαισθητοποιημένος κάτω από την ιδιότητα του πατέρα και ευαίσθητος με τα παιδιά, σαν συγγραφέας, αφού διάλεξε με αγάπη να γράφει γι’ αυτά, καταπιάνεται απαλά και με τρυφερότητα προς τον νεαρό αναγνώστη, με το θέμα του υιοθετημένου παιδιού. Εξηγεί τη “διαφορά”, ανάμεσα στο ψεύτικο και το αληθινό, με ένα τρόπο ασφαλή και συγκινητικό, όπως θα το έκανε κι ένα παιδί… πράγμα που εξασφαλίζει την κατανόηση και της πιο δύσκολης, για την παιδική ψυχή, έννοιας. Όπως της αφοσίωσης του γονιού, που, ενώ δεν έχει γεννήσει, αγαπά και θυσιάζεται για το παιδί που έχει υιοθετήσει. Όπως θα το έκανε και ο φυσικός γονιός. Ακουμπά με προσοχή και καθαρότητα το δύσκολο κομμάτι μιας τέτοιας κατάστασης, στον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου, όπου τα παιδιά εύκολα περιθωριοποιούν και “χτυπάνε” εκείνο που φαίνεται διαφορετικό στα μάτια τους. Δίνει “απαντήσεις”, με λόγο απλό και διαλόγους ζωντανούς και με αισιοδοξία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη. Και διδάσκει τον ιδανικό τρόπο να καταλάβει κανείς την ψυχή ενός παιδιού: Την αγάπη!..»

Ο ίδιος μιλάει για τα βιβλία του κια λέει:
 "Τα βιβλία μου τα οποία εκδόθηκαν και κυκλοφορούν είναι "Το χρυσαφένιο κουκούτσι" από τις εκδόσεις, Περίπλους και πραγματέυεται το θετικό μήνυμα για τα παιδιά της υγιεινής διατροφής μέσα από τα φρούτα και τα λαχανικά για ηλικίες 4 έτων και πάνω.
" Η μαγεμένη ευχή" από τις εκδόσεις Anima μιλούν για τις αξίες και τα ιδανικά αλλά και τα σωστά πρότυπα έναντι στον πλούτο και την ύλη για ηλικίες 6 ετών και πάνω.
" Ο μπαμπάς μου.. ο ήρωάς μου¨ κυκλοφορεί εντός των ημερών από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και απάντα σε ερωτήματα που είτε μας έχουν τεθεί ως γονείς είτε πρόκειται να μας τεθούν στο μέλλον όπως λόγου χάρη, α) Η γονική στοργή είναι προυπόθεση βιολογικής συνεύρεσης δυο ανθρώπων ;; β) Μεχρι που μπορεί να οδηγησει η λεκτική βία ;; γ) Μέχρι που μπορεί να ταξιδέψει η ψυχή στης συγχώρεσης το ταξίδι ;;;


Πως και ασχολήθηκε όμως με τα παιδικά βιβλία;

" Η συγγραφή για εμένα γεννήθηκε χάρη στην ανάγκη για προσφορά και αλληλεγγύη στα παιδιά μας. Είμαι τυχερός που αυτή η προσφορά μεταφέρεται επάνω σε ένα βιβλίο που και από μόνο του είναι προσφορά για τους μικρούς μας φίλους. Φιλοσοφία μου και πιστεύω μου είναι πως αν θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να ζήσουν αύριο σε μια κοινωνία όπως την ορματιζόμαστε, πρέπει εμείς οι γονείς να κοιτάζουμε σήμερα τα μάτια του παιδιού μας μέσα από όλων των παιδιών τα μάτια. Οφείλουμε όλοι μας, όταν πρόκειται για τα παιδιά, να τοποθετούμε το μικρό λιθαράκι προσφοράς που μας αναλογεί... Είναι χρέος μας στο Αύριο. Αν στραφούμε στο σήμερα και στο χθες θα καταλάβουμε το ΓΙΑΤΙ... Εύχομαι οι σκέψεις μου αυτές να γίνουν κτήμα των γονέων και τα θετικά μηνύματα των βιβλίων μου να γίνουν κτήμα των παιδιών μας."


Το επόμενο είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1774 στην επαρχία Χανίων.
Τρεις νύχτες.. Ένα Θαύμα !! του Παναγιώτη Δημητρόπουλου και σε εικονογράφηση της Μαρίας Νασοπούλου.
Έρχεται τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Σαίτη για καλό σκοπό
*Τα έσοδα του Συγγραφέα θα αποδοθούν εξολοκλήρου στο Ορφανοτροφείο Θηλέων στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα στο Χαιδάρι


Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/%CE%9F-%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%AC%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-942701212518717/?__mref=message_bubble

https://www.facebook.com/Παναγιώτης-Δημητρόπουλος-559315080844208/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά