Τι λένε, μέσω δικηγόρου, οι 8 αξιωματικοί που ζητούν πολιτικό άσυλο...

Τι λένε, μέσω δικηγόρου, οι 8 αξιωματικοί που ζητούν πολιτικό άσυλο...

Φοβήθηκαν πως θα τους εκτελέσουν και τώρα δεν θέλουν να δικαστούν ως πραξικοπηματίες.
Μέσω δικηγόρου, της Ίλιας Μαρινάκη, οι οκτώ αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, που προσγειώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, διαμηνύουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό για το πραξικόπημα, αλλά εκτελούσαν εντολές ενός συνταγματάρχη για αεροδιακομιδή, καθώς το ελικόπτερό τους χρησιμοποιείται για τέτοιες αποστολές.
 
Τώρα τρέμουν με την έκδοσή τους από τις ελληνικές Αρχές στην Τουρκία και ζητούν πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας, υποστηρίζοντας πως ήταν πληρώματα δύο διαφορετικών ελικοπτέρων που μετέφεραν τραυματίες και φοβήθηκαν πως θα τους εκτελέσουν...
Κατά τη διάρκειά της κατάλαβαν ότι επρόκειτο για απόπειρα κατάληψης της εξουσίας από τον στρατό και αφού από τα ελικόπτερα της μονάδας τους είχαν πληγεί από πυρά, αποφάσισαν να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο με το οποίο ήρθαν στην Ελλάδα, προκειμένου να μην δικαστούν ως πραξικοπηματίες.
Επικαλέστηκαν τεχνικό πρόβλημα ώστε οι ελληνικές Αρχές να να μην τους αρνηθούν την προσγείωση.

Η συνήγορος των πιλότων του ελικοπτέρου, Μένια Πολυχρόνη, είπε στο CNN Greece πως οι εντολείς της φοβούνται για τη ζωή τους και εξήγησαν στις Αρχές ότι "δεν γνώριζαν το παραμικρό για το πραξικόπημα, αλλά εκτελούσαν εντολές για διακομιδή τραυματιών από σημεία της Πόλης που γίνονταν επεισόδια". 
Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Τούρκοι στρατιωτικοί που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας να ζητήσουν πολιτικό άσυλο και από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σε περίπτωση που το αίτημά τους απορριφθεί από την Ελλάδα. 
 
"Ο κ. Κοτζιάς μου ανέφερε ότι οι αξιωματικοί έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ότι δεν μπορεί να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, αλλά ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Συνεπώς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα γίνει η έκδοση", είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών που έσπευσε να ανεβάσει και το σχετικό tweet... 

"Η Ελλάδα θα εκδώσει τους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο καταφεύγοντας με ελικόπτερο", είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Mevlüt Çavuşoğlu).

Το πρωί ο Τούρκος υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος και του δήλωσε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την απόπειρα.

http://www.eniki.gr/niki-ektaktos/kosmos/item/496-ti-lene-meso-dikhgorou-oi-8-aksiomatikoi-pou-zhtoun-politiko-asylo-praksikophma-tourkia.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά