Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βουλγαρία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουλγαρία, είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας Νικολάι Νέντσεφ.

Επίσης, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας συνεργασίας αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:


«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Βουλγαρία. Θέλω να ευχαριστήσω τον ομόλογό μου Υπουργό Άμυνας και φίλο για την πολύ θερμή υποδοχή.

Έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως ως γείτονες και φίλοι.

Με τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις, την εξάπλωση της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στη Μαύρη Θάλασσα και τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα αποτελούν το ατσάλινο τόξο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η αμυντική μας συνεργασία, οι κοινές μας θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, χαράσσουν μια πολιτική σταθερότητας για τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και όλο το δυτικό κόσμο.

Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Κύπρος προς το νότο και η Ρουμανία προς το βορρά είμαστε οι χώρες που ουσιαστικά αποτελούμε τα σύνορα της Δύσης με την Ανατολή. Η στενή συνεργασία θα βοηθήσει στο χτίσιμο μιας ασφαλούς Ευρώπης.

Είναι σημαντική η συνεργασία που έχουμε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε από κοινού, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές και παράλληλα να σταματήσει αυτό το μεγάλο κύμα προς τη Δύση.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές στους συμμάχους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ ότι η ενίσχυση των δύο χωρών είναι σημαντική και για τις άλλες χώρες της Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον βουλγαρικό και τον ελληνικό λαό ότι η στενή συνεργασία των δύο Υπουργείων Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Βουλγαρίας δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους λαούς μας και θα αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες χώρες της Συμμαχίας.

Έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό κοινή πολιτική άμυνας για την περιοχή και όπως ο ίδιος θα ανακοινώσει, κοινές ασκήσεις, στις οποίες θα έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε και τους συμμάχους μας. Ξεκινά μια πολύ στενή συνεργασία και στην αμυντική βιομηχανία.

Σας ευχαριστώ όλους που είστε σήμερα εδώ. Θα έχετε την ευκαιρία να μας βλέπετε αρκετά συχνά μαζί.

Ευχαριστώ πολύ».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά