Μέριμνα για Στελέχη που Καλούνται για Εκπαίδευση

 
ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τηλ. - Fax: 26510-33865
email: espeep2012@gmail.com This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


ΠΡΟΣ : ΓΕΣ/ΔΝΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ – ΣΩΜΑΤΩΝ
           ΠΟΕΣ
           ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΚΟΙΝ : ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΘΕΜΑ : Μέριμνα για Στελέχη που Καλούνται για Εκπαίδευση
        1. Γνωρίζεται ότι αποφασίστηκε εκτάκτως η άμεση διεξαγωγή σχολείου Δκτών Υπομονάδων, το οποίο μέχρι τώρα δεν διεξαγόταν, με συμμετοχή Αξκών βαθμού Υπλγού. Το υπόψη σχολείο, έχει προγραμματισθεί να λειτουργήσει σε δύο εκπαιδευτικές σειρές ως εξής:
               α. 1η Σειρά : 23 Μαρ 15 για διαδικτυακή μάθηση (4 εβδομάδες) και από 20 Απρ 15 με φυσική παρουσία στην, υπεύθυνη οργάνωσης, σχολή (8 εβδομάδες) και αφορά Υπλγούς ΣΣΕ/2010, ΣΜΥ (1992) Διοικητικούς και εθελοντριών που ακολουθούν την τάξη 2010.
                β. 2η Σειρά : Εντός β΄ εξαμήνου 2015 με ίδια διάρκεια διεξαγωγής όπως ανωτέρω και αφορά τους Διοικητικούς Υπλγούς που δεν συμπεριλήφθηκαν στο σχολείο της 1ης σειράς αλλά και Τεχνικούς Υπλγούς (Όπλων και Σωμάτων).
           2. Η άμεση διεξαγωγή του νέου αυτού σχολείου, οι τόποι διεξαγωγής του, η χρονική διάρκεια αυτού αλλά και οι εκπαιδευτικές προϋποθέσεις του (σύνδεση στο διαδίκτυο) δημιουργούν πλήθος προβλημάτων στους Αξκούς που θα το παρακολουθήσουν, αλλά έχει και σημαντικότατο αντίκτυπο στις οικογένειες αυτών. Τα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί από τα ενδιαφερόμενα μέλη μας, που καλούνται για εκπαίδευση, είναι τα εξής:
                α. Οικονομικά προβλήματα καθότι η απόσταση των σχολών είναι σημαντική απ’την πλειοψηφία των Μονάδων που υπηρετούν οι Αξκοί και ως εκ τούτου θα υπάρχει μεγάλο οικονομικό κόστος στην μετακίνηση προς και από αυτές, όχι μόνο κατά την παρουσίαση και αποφοίτηση, αλλά κυρίως για τις ημέρες αργίας που ο Αξκός θα μετακινείται προς τον τόπο που υπηρετεί, έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά σε οικεία του πρόσωπα και κυρίως με την οικογένειά του. Πέραν τούτου, επιπλέον οικονομική επιβάρυνση θα προκύψει από τα έξοδα διατροφής και διαμονής στην εκάστοτε σχολή.
                 β. Οικογενειακά προβλήματα θα προκύψουν κυρίως στην 1η εκπαιδευτική σειρά διότι κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο οι μαθητές προετοιμάζονται για τις προαγωγικές και πανελλήνιες εξετάσεις που λαμβάνουν χώρα τον μήνα Ιούνιο. Η παρουσία και των δύο γονέων δίπλας στο παιδί-μαθητή κρίνεται ζωτικής σημασίας την προαναφερθείσα περίοδο, η οποία καθορίζει σημαντικά το μέλλον πολλών παιδιών.
                γ. Επιπλέον πρόβλημα θα υπάρξει για τους Αξκούς οι οποίοι δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή δεν είναι καλοί χρήστες αυτού.
           3. Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ για τον περιορισμό - εξάλειψη των παραπάνω προβλημάτων, προτείνει τα εξής:
                α. Την μεταφορά της 1ης εκπαιδευτική σειράς σε άλλες ημερομηνίες στις οποίες δεν θα υπάρχουν τόσο σημαντικά προβλήματα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.
                β. Η διάρκεια διεξαγωγής του σχολείου με φυσική παρουσία να περιορισθεί στο μισό (4 εβδομάδες) και αν κριθεί αναγκαίο να αυξηθεί η διάρκεια της διαδικτυακής μάθησης.
               γ. Η 2η εκπαιδευτική σειρά (β’ εξάμηνο 2015) να καθορισθεί σε ημερομηνίες που δεν θα επηρεάζει την ομαλή εγκατάσταση των στελεχών και των οικογενειών τους, στους νέους τόπους εγκατάστασής τους με το πέρας των μεταθέσεων.
                δ. Η δωρεάν παροχή διατροφής και διαμονής στη σχολή και η χορήγηση ημερών εκτός έδρας (πέραν του εκπαιδευτικού επιδόματος και των ημερών κινήσεως με φύλλο πορείας) έτσι ώστε ο Αξκός να δύναται να μετακινηθεί προς την οικογένειά του χωρίς οι οικονομικοί λόγοι να τον αποκόψουν απ’αυτή.
                 ε. Η συνδρομή βοήθειας και υποστήριξης των Γραφείων Έρευνας και Πληροφορικής των Σχηματισμών προς τους Αξκούς οι οποίοι δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή δεν γνωρίζουν την χρήση του.
           4. Ανάλογη μέριμνα, κρίνεται σκόπιμο, να λαμβάνεται σε όλα τα σχολεία εκπαιδεύσεως εσωτερικού διότι τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που δημιουργούνται στα στελέχη κατά την φοίτηση τους είναι πολλά και δύσκολα στην αντιμετώπισή τους.
           5. Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες εποχές που διανύουμε όπου οι δημοσιονομική κατάσταση της χώρας διέρχεται περίοδο κρίσης, τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών των στελεχών οι οποίες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε πολλές καθημερινές απαιτήσεις διαβίωσης, αλλά γνωρίζοντας το ενδιαφέρον της Στρατιωτικής Ηγεσίας σε ζητήματα που αφορούν το προσωπικό των  Ενόπλων μας Δυνάμεων, ευελπιστούμε στην εξέταση των παραπάνω προτάσεων της Ενώσεώς μας και την λήψη μέτρων που θα περιορίσουν τα δημιουργηθέντα προβλήματα στο ελάχιστο .
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
 
 
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
 
Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
 
Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (Α)
6977071924
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά