Η αδικία της “άδειας ανατροφής τέκνου” στις Ε.Δ. που κανένας Υπουργός δεν επιλύει !!! (Βίντεο-Έγγραφο)

Ήταν Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 όταν 16 Βουλευτές, με πρωτοβουλία της βουλευτού Άρτας, υπεύθυνης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσαν ερώτηση με ΘΕΜΑ: “Άδεια ανατροφής τέκνου των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, των οποίων ο/η σύζυγος δεν εργάζεται.”
Αναφέρουμε την συγκεκριμένη ερώτηση μιας και έχει τη πιο ισχυρή σημειολογία, αφενός μεν γιατί είναι η τελευταία χρονικά που κατατέθηκε για το θέμα, αφετέρου δε  γιατί έγινε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βρίσκεται στην κυβέρνηση και ουσιαστικά έχουν το… “πεπόνι και το μαχαίρι”. Έκτοτε και η κα. Γεροβασίλη και οι υπόλοιποι 15 βουλευτές, τηρούν “σιγή ιχθύος” πάνω στο θέμα.
Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί οι βουλευτές που έχουν κάνει επερωτήσεις στη βουλή για το θέμα. Θα θυμηθούμε μία ακόμα ερώτηση που το πρόσωπο την έκανε, έχει και αυτό τη σημειολογία του. Αναφερόμαστε στην κα. Σταυρούλα Ξουλίδου που παλαιότερα είχε φέρει και αυτή το θέμα στη βουλή. Για την ιστορία απλά να αναφέρουμε πως η κα. Ξουλίδου είναι βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. του κόμματος δηλαδή του κ. Καμμένου που τυχαίνει τώρα να είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Βέβαια υπάρχουν και άλλα “περίεργα” στην υπόθεση. Ήταν Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2014 όταν η ΑΝΥΕΘΑ κα. Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξη της ανακοίνωνε ότι επιλύεται επιτέλους και για τους στρατιωτικούς το ζήτημα με την άδεια ανατροφής τέκνου, που δεν λαμβάνουν μόνο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν η σύζυγος τους δεν εργάζεται.

Η κα. Γεννηματά το ανακοίνωσε σε μία συνέντευξη, γύρισε στο γραφείο της… και ουδέποτε το υλοποίησε. Ποτέ δεν μάθαμε τους λόγους !!!
Το θέμα έχει πλέον πέσει στον νέο Υπουργό κο Πάνο Καμμένο ο οποίος καλείται να δώσει επιτέλους ένα τέλος στο θέμα αυτό, με την οριστική επίλυση του. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν ένδειξη για τις προθέσεις του ως προς την επίλυση του προβλήματος. Τι κι αν δεν κοστίζει τίποτα;;; Τι κι αν πρόκειται για ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα των στρατιωτικών εδώ και χρόνια;;; Ο λαλίστατος κατ’άλλα κος Καμμένος, έχει επιλέξει τη σιωπή για το θέμα.
Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. επανέφερε για ακόμα μια φορά το θέμα στο προσκήνιο αποστέλλοντας απευθείας επιστολή στον Υπουργό. Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απάντηση αλλά και το ανησυχητικό είναι ότι ούτε καν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια αναφορά από οποιονδήποτε αρμόδιο για το θέμα. Φυσικό λοιπόν είναι να γεννάται η απορία. Γιατί δεν «τολμά» κανένας να «αγγίξει» και να επιλύσει ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα των στρατιωτικών, να άρει μια κατάφορη αδικία και συνάμα να δώσει ένα τέλος σε ένα θέμα που δεν κοστίζει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στο κράτος;;;
 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ( PDF)
adeia anatrofis1
adeia anatrofis2
http://espekm.gr/home/?p=5879
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά