OI EΝΩΣΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ (ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΠΕΘ ΕΣΠΕΚΜ ΕΣΠΕΗΠ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Γνωρίζετε ότι μετά την συνάντηση των προεδρείων των τριών Ενώσεων Στρατιωτικών (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. – Ε.Σ.ΠΕ.Θ. – Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
* Εκτίμηση της κατάστασης στην Π.Ο.Ε.Σ. όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
* Το έργο, ο τρόπος λήψης αποφάσεων και ο τρόπος λειτουργίας της Ομοσπονδίας
* Το έργο που έχουν επιτελέσει μέχρι τώρα οι τρεις Ενώσεις κυρίως στα θέματα του Ωραρίου Εργασίας (40ωρο), Ασφαλιστικό-Καταταγέντες 90-95, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Μεταθέσεις, Στέγαση Στελεχών και θέματα Μέριμνας Προσωπικού.
* Καθορίστηκαν οι κοινοί επόμενοι στόχοι.
* Προσδιορίστηκαν τρόποι για κοινή δράση των τριών Ενώσεων όπου απαιτηθεί (π.χ. σε συναντήσεις με φορείς), η οργανωμένη αντιμετώπιση και η συνδρομή σε τυχόν πρόβλημα μιας Ένωσης, αλλά και κοινή παρουσία από δω και στο εξής μέσα στην Π.Ο.Ε.Σ.
* Αποφασίστηκε η δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου.
 
Καλούμε την Π.Ο.Ε.Σ.
 
* Να δώσει βήμα στον ουσιαστικό διάλογο και στον πλουραλισμό των απόψεων μέσα σ’ αυτήν και να σταματήσει η απουσία προβολής των δραστηριοτήτων κάποιων συγκεκριμένων Ενώσεων από την ιστοσελίδα της, που δημιουργεί απορία και σύγχυση στους συναδέλφους.
* Να εντείνει τις προσπάθειες για την αναγνώριση της σωματειακής εκπροσώπησης των στρατιωτικών μέσω των Ενώσεων από την πολιτεία με Νομοθέτηση που θα διέπει το θέμα αυτό.
* Να αποφεύγει λεκτικές υπερβολές ή κινήσεις που θα οδηγήσουν πολλούς να μας προσάψουν ίχνη κομματισμού ή προσωπικών φιλοδοξιών στον κοινό μας αγώνα για την επιτυχία των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας.
* Να συνδράμει σε Ενώσεις με κάθε μέσο, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα και το κύρος τους από άτομα που παρυσφύουν σ’ αυτές και δημιουργούν διενέξεις και διάφορες άλλες δυσχέρειες και προβλήματα.
* Τόσο οι Ενώσεις και κατ΄ επέκταση η Ομοσπονδία μας, πρέπει να μείνουν μακριά από τις διάφορες προσωπικές φιλοδοξίες και προσπάθειες κομματικοποίησης. Άλλωστε δεν ανήκουν σε κανένα πρόσωπο ή πολιτικό φορέα αλλά ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους τους οποίους καλούμε να στηρίξουν τον αγώνα μας με τη συμμετοχή τους.
 
ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ – ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
 
 
-ΟΙ-
ΠΡΟΕΔΡΟΙ


Πρόεδρος ΕΣΠΕΘ              Πρόεδρος ΕΣΠΕΗΠ              Πρόεδρος ΕΣΠΕΚΜ
   Ηλίας Νατσιούλας              Γεώργιος Θεοδώρου            Ευμορφύλη Ασλανίδου
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά