Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα IDIRA - ENCELADUS 2014

Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα IDIRA - ENCELADUS 2014

        Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά η άσκηση Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης “ENCELADUS 2014’’ επ’ ωφελεία του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος “IDIRA“ «Interoperability of Data and Procedures in Large – scale Multinational Disaster Response Actions» στο πλαίσιο της συμμετοχής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) στο εν λόγω πρόγραμμα.
        Η άσκηση διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το σενάριο βασιζόταν σε τέσσερα (4) βασικά επεισόδια προκληθέντα από σεισμό μεγάλης κλίμακας, τα οποία περιλάμβαναν τον αποκλεισμό οδικού δικτύου, εκκένωση περιοχής και κτιρίων, απεγκλωβισμό ατόμων από μερικώς κατεδαφισμένο κτίριο, εκτροχιασμό τρένου, καθώς και αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς.
        Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχε ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος (Ε.Δ.ΛΟ.) ΡΒΧ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.ΟΜ.Α.Κ.) της Πολεμικής Αεροπορίας, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.), η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής μέσω των δήμων Χαϊδαρίου και Περάματος, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.) και Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών των Δήμων Περιστερίου και Κορυδαλλού.
        Τέλος στην άσκηση συμμετείχαν επίσης και στελέχη του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ιταλίας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά