Nέα κριτήρια σωματικής ικανότητας

Ριζικές αλλαγές στις προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές φέρνει η εφαρμογή, για πρώτη φορά φέτος, των νέων κριτηρίων σωματικής ικανότητας.
Οι αλλαγές αφορούν σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό, μονίμους και εφέδρους, αλλά και τους υποψηφίους για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.
Η προϋπόθεση εισαγωγής είναι να έχει ενταχθεί ο υποψήφιος στην κατηγορία Ι1. Η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνουν τα νέα κριτήρια είναι ο αποκλεισμός όσων υποψηφίων παρουσιάζουν «διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηλικία, όπως δυσλεξία, δυσαριθμισία, δυσγραφία κ.α.», όπως αναφέρεται το Προεδρικό Διάταγμα.
Μάλιστα αν αυτές οι διαταραχές της μάθησης επιτρέπουν την προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον, τότε οι υποψήφιοι κατατάσσονται στην κατηγορία Ι3 ή Ι4, ενώ αν δεν επιτρέπουν την προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον οι υποψήφιοι κατατάσσονται στην κατηγορία Ι5 και δεν υπηρετούν ούτε ως έφεδροι.

http://espekm.gr/home/?p=2491
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά