Ημερήσια Διαταγή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό
 
Σήμερα εορτάζουμε με λαμπρότητα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ημέρα με έντονο συμβολισμό, εθνικό και θρησκευτικό, όχι μόνο για τη στρατιωτική οικογένεια, αλλά και για το σύνολο του ελληνικού λαού.
 
Η 21η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα λαμπρής εορτής, καθώς η Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, Υπερμάχου Στρατηγού και προστάτιδας των ελληνικών όπλων και το Έθνος τιμά όλους εσάς που υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρα μας.
 
Σε κλίμα συγκίνησης, στρέφουμε τη σκέψη μας σε όλους εκείνους  που κράτησαν ψηλά τα λάβαρα των εθνικών ιδανικών και έπεσαν ηρωϊκά στα πεδία των μαχών, σε εκείνους που καθημερινά δίνουν τον αγώνα, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, για τη διασφάλιση του απαιτούμενου αισθήματος ασφάλειας για τον Έλληνα Πολίτη και τη διαφύλαξη των εθνικών μας συμφερόντων, όπου και αν αυτό απαιτηθεί.
 
Και είμαστε όλοι υπερήφανοι, όχι μόνο για τις ιστορικές σελίδες που έγραψαν οι  Ένοπλες Δυνάμεις κατά το παρελθόν, αλλά και για τα σημερινά τους επιτεύγματα, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικοπολιτικής ρευστότητας και ευρύτερου γεωπολιτικού αναβρασμού. 
 
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο συνεισφέρουν αγόγγυστα στην προσπάθεια για την επίτευξη της εθνικής ανασυγκρότησης αλλά ταυτοχρόνως πραγματοποιούν παράσταση σημαίας. Με το έργο τους δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η Ελλάδα μπορεί και είναι αποφασισμένη, παρά τις συγκυριακές δυσκολίες, να διαφυλάξει την εδαφική μας ακεραιότητα και να εξασφαλίσει την εθνική μας ανεξαρτησία, να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου και των Βαλκανίων, ούσα μέλος της Ευρωπαϊκής  οικογένειας και της Ατλαντικής Συμμαχίας.
 
Πέραν όμως του καθαρά στρατιωτικού τους ρόλου, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στον Έλληνα πολίτη, στο συνάνθρωπό, παραστάτες στην ανάγκη και την αντιξοότητα. Με την κοινωνική τους προσφορά και το ανθρωπιστικό τους έργο, οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν κερδίσει την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, την οποία ανταποδίδετε όλοι εσείς στρατευμένοι και μόνιμο προσωπικό με τον καλύτερο τρόπο. 
           
Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,
 
Με τη σημερινή εορτή τιμούμε την αφοσίωση, το φρόνημα και την καρτερία σας, αρετές, που παρά τις δυσκολίες, ουδέποτε απωλέσατε, αναδεικνυόμενοι ως παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, συσπείρωσης και συλλογικότητας.
 
Ο Ελληνικός λαός προσβλέπει σε εσάς. Γνωρίζει ότι στέκεσθε φρουροί σε κάθε εσχατιά της ελληνικής γης και συμπαραστάτες της κοινωνίας σε κάθε δυσκολία.
 
Γι’ αυτό σας περιβάλλει με αγάπη, σας τιμά και σας ευχαριστεί.
 
Εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειές σας υγεία και προκοπή.
 
Ζήτω οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Ζήτω το Έθνος.
 
 
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
 
Νίκος Δένδιας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά