ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ!


Δυστυχώς η αχαριστία, η υποκρισία και ο βερμπαλισμός εκ μέρους του ΣΥΣΜΕΔ, ο οποίος αρνείται πεισματικά να μας αποκαλύψει τον αριθμό των μελών του, ξεχείλισαν. Αν και από την αρχή της προσπάθειας για ενότητα και χάριν αυτής όλοι οι σύνδεσμοι,ενώσεις και ομοσπονδίες δέχθηκαν την ισότιμη εκπροσώπηση στο ΣΟΔ και όχι την αναλογική, βάσει δυνάμεων, εξακολουθεί να θεωρεί εαυτόν ως κεντρικό σημείο αναφοράς και να θέτει το προσωπικό πρόβλημα του κου Τσουκαράκη ως προϋπόθεση για την συνέχεια αυτής (της ενότητος).
Εξ αρχής είχε υπάρξει σύσταση προς αυτόν εκ μέρους των αντιπροσώπων διαφόρων φορέων ότι επ'ουδενί δεν θα έπρεπε να εκλάβει την συμμετοχή του στο ΣΟΔ ως ανάμιξη ημών εις τα εσωτερικά του στρατεύματος ιδίως στα θέματα τάξεως και πειθαρχίας.
Επιπλέον έγινε υπενθύμιση προς τον κο Τσουκαράκη ότι εξ' υπαιτιότητός του προεκλίθη απόφαση του πρώην ΥΕΘΑ Μπεγλίτη και έπαψε η οικονομική ενίσχυση προς τις τρεις ενώσεις αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού θέτοντας σε κίνδυνο την αδιάρρηκτη ενότητα και τους δεσμούς των εν ενεργεία με τις Ενώσεις αποστράτων αλλά και την αλληλοϋποστήριξη, που θεωρείται ως ίδιον του λειτουργήματός μας.
Ταυτοχρόνως κατέστη σαφές εις αυτόν ότι η παρουσία του με στολή ή άνευ στολής είναι αποκλειστικά επιλογή εκάστου εξ αυτών, των ε.ε., καθ' όσον εκατοντάδες εν ενεργεία στελέχη μας είχαν διαμηνύσει ότι δεν είναι σύμφωνοι με την παρουσία εν στολή ενεργεία στελεχών σε διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες και του διεμηνύθη ότι εκφράζει άποψη ελαχιστότατης μειοψηφίας, γεγονός το οποίο κατέστη πασιφανές και στις δύο εκδηλώσεις με την παρουσία όχι πλέον των 3-7 στελεχών εν ενεργεία.
Το δε ΣΟΔ (Συντονιστικό Όργανο Δράσεων) το οποίο επικαλείται στην ανακοίνωσή του ως αποστολή έχει την οργάνωση και την προετοιμασία των εκδηλώσεων, αυτή την εξουσιοδότηση έχουν οι εκπρόσωποι των φορέων, και όχι την έκδοση ανακοινώσεων οι οποίες απαιτούν αποφάσεις των ΔΣ αυτών.
Ερωτώ λοιπόν τον κο Τσουκαράκη; Ποιος θέτει υπεράνω της ενότητος εαυτόν; Ιδίως σε στιγμές όπως η παρούσα και όταν όπως και ο ίδιος έχει διαπιστώσει ότι η συμπαράσταση αλλά και η αποδοχή εκ μέρους των πολιτών προς τις ενώσεις αποστράτων είναι τεραστία;
Παθογόνος είναι μάλλον η άποψή σας κε Τσουκαράκη ότι αποτελείται το κέντρο αναφοράς των αγώνων προς άρθρωση σιδερένιου λόγου ενάντια στην εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, την υποδούλωση του περήφανου Ελληνικού λαού και την καταπάτηση της Χώρας από ξένους δυνάστες.
Παθογόνος είναι μάλλον η επιμονή σας να θέλετε να πείσετε ότι αγωνίζεσθε και κόπτεσθε για την ενότητα.
Παθογόνος είναι μάλλον ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεσθε την έννοια της στολής.
Παθογόνος είναι μάλλον ο επιλεκτικός τρόπος ερμηνείας των στρατιωτικών κανονισμών τους οποίους επικαλείσθε κατά το προσωπικό σας συμφέρον.
Παθογόνος είναι μάλλον η αντιμετώπιση εκ μέρους σας των πλειοψηφικών αποφάσεων οργάνων τα οποία έχετε αποδεχθεί και συμμετάσχει, κατά το συμφερότερο προς εσάς.
Παθογόνος μάλλον είναι η άρνηση αποδοχής των ευθυνών των πράξεών σας και η προσπάθεια επιρρίψεως αυτών σε άλλους.
Παθογόνος είναι μάλλον η έλλειψη εκ μέρους σας της πειθαρχίας η οποία είναι η κύρια δύναμη του Στρατού και προσδιορίζει το καθήκον του καθενός, δεν επιτρέπει την αποδιοργάνωση του Στρατεύματος και σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό τη συντριβή της προσωπικότητας, ούτε καταργεί την πρωτοβουλία, διατάξεις τις οποίες ως εκ της ειδικότητος σας του Στρατιωτικού Γραμματέα γνωρίζετε καλύτερα από οιονδήποτε άλλο στρατιωτικό.
Παθογόνο είναι μάλλον να τελειώνει εδώ η αγανάκτησή σας για την άδικη και αναίτια διαχρονική απαξίωση του λαού και της επί τετραετία εξαθλίωσης και φτωχοποίησής του, που οδήγησε χιλιάδες οικογένειες σε διαβίωση κάτω από τα όρια της φτώχειας, με τραγικές συνέπειες στο ηθικό των εν ενεργεία στελεχών εκεί όπου αρχίζει η ιδιοτέλεια σας.
Παθογόνος είναι μάλλον η προσπάθεια χειραγώγησης του αναγνωστικού κοινού να εμφανιστεί αυτή η πρωτοφανής και ακομμάτιστη συσπείρωση όλων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ ως καθοδηγούμενη. Τυχαία άραγε;
Παθογόνος είναι μάλλον η στάση σας για το ζήτημα του Γένους που είναι πολύ,μα πολύ μεγαλύτερο από μια δική σας πειθαρχική ποινή.
Παθογόνος και σίγουρα ένοχος είναι μάλλον ο εκβιασμός που κάνατε στους συναδέλφους του ΣΟΔ με την απόφασή σας να θέσετε το ψευτοδίλημμα ή με καλύπτετε ή φεύγω. Θα έλεγα όπως ο Ιούλιος Καίσαρ αποκαλύπτετε το «εγώ σας» λέγοντας ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου, πλην όμως η σύγκριση ακόμη και ως σκέψη μόνο μειδίασμα(τουλάχιστον) θα επέφερε.
Αλήθεια που ήταν ο ΣΥΣΜΕΔ όταν διώχθηκαν συνάδελφοι για την είσοδο τους στο επιτελείο από τον τότε ΥΕΘΑ Μπεγλίτη;
Τέλος θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η άποψη «Ενότητα χωρίς εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και ειλικρίνεια αλλά και ανιδιοτέλεια δεν είναι ενότητα» με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Καλώ δε όλους τους εν αποστρατεία, τους εν ενεργεία συναδέλφους με τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, τους συγγενείς μας και ΟΛΟ τον λαό της Κρήτης να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στην Παγκρήτια συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 16.00΄ στην πόλη των Χανίων της Κρήτης ενάντια στις αντεθνικές πολιτικές του μνημονίου, που αποσκοπούν στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου, την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση του λαού καθώς και την αποδυνάμωση της μαχητικής ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όλοι μαζί ενωμένοι, Λαός και Στρατός, θα δώσουμε το μήνυμα ότι δεν υποχωρούμε, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε ότι ιστορικά μας ανήκει όπως μας επιβάλλεται εκ του Συντάγματος προς το συμφέρον του Λαού και του Έθνους.
Σπύρος Σταματόπουλος
Συνταγματάρχης ε.α. Μέλος της ΕΑΑΣ, εκπρόσωπος του ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ στο ΣΟΔ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά