Η ικανότητα να συγχωρείς είναι προσόν του δυνατού. Οι αδύναμοι ποτέ δεν συγχωρούν.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους κ. κ. Προέδρους των ΕΑΑ (ΝΠΔΔ)
Αξιότιμοι κοι Πρόεδροι.
Στρατηγέ μου, Ναύαρχέ μου, Πτέραρχέ μου.
Η υπ΄ αριθμ. πρωτ. 21/10-4-2013 ανακοίνωση του άτυπου Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων (ΣΟΔ), που αποστείλατε και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες, απαντά, στο μεγαλύτερο μέρος της, στο τί ζήτησα εγώ και στο τί πράξατε εσείς σε αυτά που ζήτησα εγώ.
Δεν νομίζω ότι τους εν ενεργεία συναδέλφους τους απασχολεί αυτή τη δύσκολη περίοδο, την οποία το εισόδημά τους συνθλίβεται – εξαϋλώνεται, οι εισφορές τους για τα μερίσματα, τα οποία ενδεχομένως να μη λάβουν ποτέ, συνεχίζονται να παρακρατούνται, οι εισφορές τους για τα βοηθήματα των τέκνων τους, που ενδεχομένως να μη λάβουν ποτέ, συνεχίζονται να παρακρατούνται, οι εισφορές των Υπαξιωματικών – ΕΠ.ΟΠ. για τις Λέσχες, χωρίς οι ίδιοι να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη ΛΑΕΔ, συνεχίζουν να παρακρατούνται, οι αλλαγές στα χρόνια παραμονής τους στο στράτευμα προς το δυσμενέστερο, χωρίς την πληρωμή των νομοθετημένων υπερωριών, οι αλλαγές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, τους εξαντλούν, πληρώνουν από την τσέπη τους χρήματα για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους με αφοσίωση, πίστη στο Σύνταγμα, τα ψηφίσματα και τους Νόμους του Κράτους, το τι κάνει ή δεν κάνει ο Τσουκαράκης.
Αποφεύγοντας τη δημόσια αντιπαράθεση, πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον να αναρτήσετε στις ίδιες ιστοσελίδες τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων του ανωτέρω άτυπου ΣΟΔ, ώστε όλοι οι αναγνώστες (συνάδελφοι και μη) να μπορούν αντικειμενικά και ακριβοδίκαια να βγάλουν τα όποια συμπεράσματά τους και να αποφασίσουν τί και πώς οι ίδιοι πρέπει να πράξουν, αφενός για τους ίδιους και αφετέρου και πρωτίστως για τις οικογένειές τους και τους λοιπούς συμπολίτες μας, που βιώνουν την ίδια ακριβώς λαίλαπα. Εκεί ακριβώς θα διαπιστώσουν ότι πάντα σας έλεγα ότι, ό,τι είναι να κάνετε παρακαλώ να το κάνετε φανερά, όχι κρυφά.
Ωστόσο, θα είχε ενδιαφέρον και παρακαλώ όπως δημόσια τοποθετηθείτε τι ακριβώς εννοείτε όταν στην ανακοίνωσή σας, μεταξύ των άλλων, αναγράφετε: «…α.- Από την πρώτη στιγμή που ετέθη από τον Πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ Αντισυνταγματάρχη Α. Τσουκαράκη, θέμα κάλυψης αυτών που θα προσήρχοντο με στολή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, το Συντονιστικό Συμβούλιο ήταν σαφές. Συγκεκριμένα στις συσκέψεις προετοιμασίας της 18-02-13 και της 25-02-13 ο Πρόεδρος του απήντησε σε σχετικό αίτημα του κου Τσουκαράκη: ”Το Συντονιστικό δεν μπορεί να επέμβει στον Α/ΓΕΕΘΑ για να ακυρώσει εντολή του για απαγόρευση συμμετοχής στις εκδηλώσεις με στολή. Το μόνο το οποίο θα μπορούσε να κάνει, ανεπίσημα, ήταν να συναντηθεί με τον Α/ΓΕΕΘΑ και να του ζητήσει, όπως έπραξε με επιτυχία προς τον τότε ΥΕΘΑ κο Αβραμόπουλο για τους 4 συναδέλφους που είχαν εισέλθει στο Στρατόπεδο Παπάγου κατά τη διαμαρτυρία της 30-09-11 να σταματήσει την δίωξη. “
Αντιπαρερχόμενος του γεγονότος ότι τη 18 και 25-2-2013, στις συσκέψεις προετοιμασίας όπως αναφέρετε, δεν υφίστατο η εντολή του κ. Α/ΓΕΕΘΑ, η οποία εκδόθηκε πολύ αργότερα, δηλαδή τη 1-3-2013, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίσετε στους αναγνώστες της ανακοίνωσής σας τι ακριβώς εννοείτε με τις φράσεις:
- «….να συναντηθεί ανεπίσημα με τον Α/ΓΕΕΘΑ». Γιατί να συναντηθεί ανεπίσημα; Τι είχαμε να κρύψουμε; Τι θέλατε να ζητήσετε από τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ; Μπορούσατε να τον επηρεάσετε;
- «…. όπως έπραξε με επιτυχία προς τον τότε ΥΕΘΑ κο Αβραμόπουλο …. να σταματήσει τη δίωξη». Και τότε ανεπίσημα συναντηθήκατε; Για ποια δίωξη συζητήσατε; Εξ όσων γνωρίζουμε οι διώξεις μπορεί να είναι είτε πειθαρχικές, είτε ποινικές και εφόσον ο κ. ΥΕΘΑ δεν μπορεί να δρομολογήσει πειθαρχική δίωξη σε ιδιώτη η μόνη δίωξη που απομένει είναι η ποινική. Τι ακριβώς εννοείτε; Τι σταμάτησε και σε ποιο στάδιο;
Αξιότιμοι κοι Πρόεδροι.
Ο δρόμος της δημόσιας αντιπαράθεσης δεν μπορεί να βγάλει πουθενά και φυσικά δεν μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους και τους σκοπούς μας, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι διαυγείς και διακριτοί.
Να σας υπενθυμίσω ότι στην τοποθέτησή μου στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενος σε όλους τους αποστράτους συναδέλφους μου, ανέφερα μεταξύ των άλλων: «Μην λυγίσετε. Σταθείτε όρθιοι. Σας έχουμε ανάγκη. Σας χρειαζόμαστε. Μας διδάξατε στα στρατόπεδα. Μας διδάσκετε τώρα στη ζωή. Πρέπει να βαδίσουμε χέρι χέρι. Σφιχτά. Πρέπει όλοι μαζί εν ενεργεία, απόστρατοι, Έλληνες πολίτες να δώσουμε τη μάχη μας. Αρκεί να το πιστέψουμε». Εγώ το πίστεψα και εξακολουθώ να το πιστεύω. Η πλειοψηφία των εν αποστρατεία συναδέλφων μας είναι στο πλάι των εν ενεργεία μαθητών τους. Θέλουν την αλληλεγγύη. Στέλνουν τη συμπαράστασή τους. Εκατοντάδες τα μηνύματα συμπαράστασης που λάβαμε με τις πειθαρχικές μας διώξεις, και ας μη το γνωρίζετε. Στέκονται πλάι μας και να είστε σίγουροι ότι την επιλογή τους την έκαναν, με το χέρι στην καρδιά.
Τέλος, πιστεύω ότι η ιστορία θα καταγράψει τις ενέργειες όλων μας και θα κρίνει.
Οι εν ενεργεία στρατιωτικοί παραμένουμε πιστοί στο άρθρο 29 παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.
«Η ικανότητα να συγχωρείς είναι προσόν του δυνατού. Οι αδύναμοι ποτέ δεν συγχωρούν». Θα παραμείνουμε δυνατοί.
Με σεβασμό.
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ) Ανέστης Τσουκαράκης
Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά