Ατομική Κάρτα Υγείας (ΑΚΥ)


              1.  Σύμφωνα με το σχετικό (α) όλες οι Μονάδες - Υπηρεσίες εντέλλονται από το ΓΕΕΘΑ όπως χορηγήσουν στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σ΄ αυτές τη συνημμένη Ατομική Κάρτα Υγείας, με την επισήμανση να φέρεται υποχρεωτικά από το προσωπικό εμφανώς.

 

              2.  Η παραπάνω κάρτα, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από μια απλή ανάγνωση, αναγράφει, πέραν των προσωπικών στοιχείων του κατόχου της, και στοιχεία όπως: χρόνιες παθήσεις, ειδικές αγωγές, αλλεργίες, εμβόλια και εμβολιασμούς, μπορεί δε να τύχει επεξεργασίας από άτομα, που τυχόν πέσει στα χέρια τους, με σκοπό διαφορετικό από αυτό που καλείται να εξυπηρετήσει και ίσως δυσμενείς συνέπειες για το πρόσωπο που τη φέρει.

 

              3.  Επειδή τα ως άνω στοιχεία θεωρούμε ότι χαρακτηρίζονται από το σχετικό (β) ως «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», σας γνωρίζουμε ότι ουδέποτε τα μέλη μας, όπως τα ίδια μας μετέφεραν, έδωσαν την εκ των διατάξεων του νόμου αυτού ρητή συγκατάθεσή τους.

 

              4.  Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις περαιτέρω κατά κρίση σας ενέργειες.

 

              5.  Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προς την οποία αποστέλλεται το παρόν, μετά του συνημμένου του, παρακαλείται όπως μας γνωρίσει εάν εμπίπτει στις διατάξεις του σχετικού (β) η εμφανής δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

 

              6.  Το κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται ωσαύτως το παρόν, μετά του συνημμένου του, παρακαλούνται για την κατά την κρίση τους υποβολή σχετικής ερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

Ο Πρόεδρος
 
Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
 
Τσάκαλος Αναστάσιος
Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6943487931
 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά