ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Χθές στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρίπολης ήταν η ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, με θέματα την Γεωπολιτική Κατάσταση στην Α. Μεσόγειο. Ο παράγων των υδρογονανθράκων και η διαμόρφωση πολιτικής των επηρεαζόμενων Χωρών, η κρίση της οικονομίας και προοπτικές λύσεων και Παράγοντες Εθνικής Ισχύος

Ενημερωτική ημερίδα, πάρα πολυ καλή και με θέματα φλέγοντα για την τρέχουσα κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αμυντικά.

Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Αρκαδίας Κων/νος Χρονόπουλος Αντγος (ΕΛ.ΑΣ.) ε.α. με χαιρετισμό.
Έπειτα ο Πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ κ. Βασίλειος Μαρτζούκος Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ μίλησε για την Γεωπολιτική Κατάσταση στην Α. Μεσόγειο, για τον παράγων των υδρογονανθράκων και η διαμόρφωση πολιτικής των επηρεαζόμενων Χωρών, για τους τρόπους που πρέπει να βρεί η Ελλάδα ενεργειακή λύση, για τους διαδρόμους που πρέπει να ανοιχτούν αλλά και το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και προτάσεις ώστε να γίνει η Ελλάδα από την κρίση πιο δυνατή από ποτέ.

Ο κ. Δημήτριος Ζακοντίνος Οικονομολόγος είπε για την Κρίση Πολιτικής και Οικονομίας. Ανέλυσε θέματα και άγγιξε την πραγματικότητα.

Τέλος ο τελευταίος ομιλητής κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος Υποστράτηγος εα ανέλυσε τους Βασικούς Παράγοντες Εθνικής Ισχύος, τις απειλές - χώρες που δέχεται η Ελλάδα , για την αποδυνάμωση των ΕΔ. Είπε όσο υπάρχουν άνθρωποι επι γης πόλεμοι θα γίνονται, μίλησε για το ρόλο των αξιωματικών που ενώ θα υπερασπιστούν την χώρα και το υπόσχονται αλλά από μέσα εύχονται να μη γίνει πόλεμος. Οι ΕΔ χρήζουν προσοχής από την πολιτεία.


Μετά άπό ένα σύντομο διάλειμμα ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση από τον Αντιστράτηγο (ΠΖ) ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλο, Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τις ενέργειες που έχουν γίνει και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Αντιδήμαρχοι κ. Κουκάκης και Κοσκινάς, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Παυλής, ο Επιτελάρχης κ. Δρακόπουλος, ο Δ/κτης του 11ου ΣΠ κ. Αργυρόπουλος και πολλοί άλλοι.






Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά