Δηλώσεις Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου, Προέδρου ΓΣΕΕ κ. Ι.Παναγόπουλου, Προέδρου Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας κ. Α. Δανούση και των μελών του Δ.Σ. κ.κ. Ν. Παπανικολάου και Δ. Κόλλια μετά τη συνάντηση τους στο ΥΠΕΘΑ‏


Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ήταν το αντικείμενο μεγάλης σύσκεψης που έγινε αργά το μεσημέρι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό την Προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και τη συμμετοχή του Προέδρου της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλου και του Προεδρείου του Σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

 

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αφού ευχαρίστησε τους Βουλευτές που υπέγραψαν στη Βουλή τη σχετική τροπολογία για τα Ναυπηγεία, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Α. Οικονόμου και τους Εκπροσώπους των εργαζομένων για την πολύτιμη συμβολή τους στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, τόνισε ότι το θέμα των Ναυπηγείων είναι Εθνικής Σημασίας.

 

Οι πλήρεις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Προέδρου της ΓΣΕΕ και των εκπροσώπων των εργαζομένων, που έγιναν αμέσως μετά τη σύσκεψη έχουν  ως ακολούθως:

 

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από σήμερα στο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζουμε την προσπάθεια που περνάει σε μια άλλη φάση, για να υλοποιήσουμε το ταχύτερο δυνατόν τη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε ήδη από τη Βουλή.

 

Μια νομοθετική ρύθμιση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία βουλευτών τους οποίους θέλουμε όλους να τους ευχαριστήσουμε. Συνάντησε η πρωτοβουλία αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. 

 

Βρεθήκαμε εδώ σήμερα ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην Ελευσίνα, στελέχη του Σωματείου, για να μπορέσουμε να δούμε πως θα τρέξουμε γρήγορα τα βήματα υλοποίησης της συμφωνίας αυτής, πως θα περάσουμε από το Κοινοβούλιο το κείμενο της νέας συμφωνίας-πλαίσιο που επιτεύχθηκε μεταξύ του Υπουργείου και της εταιρίας των ναυπηγείων και πως επιτέλους θα δουλέψουν τα ναυπηγεία και πάλι, θα βρουν την απασχόληση που χρειάζονται οι εργαζόμενοι σε αυτά και το μεροκάματο.

 

Και το κυριότερο, θα μπορέσουμε να πάρουμε ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο πιο γρήγορα γίνεται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στα χέρια μας. Τα χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας.

 

Θέλω τώρα που τελείωσε αυτή η νέα σύσκεψη, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. για την πολύτιμη συμβολή του στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που έγινε. Να ευχαριστήσω τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αντώνη Οικονόμου που επίσης αποφασιστικά συνέβαλε με τις δικές του προσπάθειες. Να ευχαριστήσω τον Θανάση Δανούση και τους συνεργάτες εδώ από το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα τους ακούσουμε και στη συνέχεια. Να ευχαριστήσω επίσης τον συνεργάτη μου κ. Χρήστο Βλασσόπουλο.

 

Γιατί η προσπάθεια που κατεβλήθη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Συναντήσαμε τη θετική διάθεση των βουλευτών από πολλά κόμματα και έτσι συνθέτοντας και όχι διαιρώντας είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε.

 

Το θέμα των ναυπηγείων είναι θέμα εθνικό, είναι θέμα εθνικής σημασίας και όπως λύνουμε τον γόρδιο δεσμό της Ελευσίνας, προβλήματα που τα κληρονομήσαμε από το παρελθόν, έτσι προχωρούμε να λύσουμε και τον γόρδιο δεσμό του Σκαραμαγκά.  Χρειάζεται η χώρα τον τελευταίο βραχίονα της βαριάς βιομηχανίας που έχει μείνει και είναι τα εθνικά μας ναυπηγεία.

 

Ι.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Οι πολύμηνες προσπάθειες, οι αγώνες, οι διαπραγματεύσεις ευοδώθηκαν.  Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργού, στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

 

            Πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση και αυτό συζητήσαμε με γρήγορους ρυθμούς. Και πρέπει αυτό που και ο Υπουργός τόνισε, να πάρει κεντρικά χαρακτηριστικά.  Δηλαδή πέραν της Ελευσίνας να δούμε τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας.  Το Σκαραμαγκά και το Νεώριο.

 

Πιστεύω και ζητώ από τον Υπουργό, το ζήτησα και έδειξε αμέσως διάθεση να συμβάλει και να βοηθήσει, ο Σκαραμαγκάς και το Νεώριο να αποτελέσουν το νέο ορόσημο ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να μιλήσουμε συνολικά υπαρχόντων των ναυπηγείων για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας.  Την έχουμε ανάγκη και είναι αδιανόητο μια χώρα νησιωτική όπως η Ελλάδα, μια χώρα με τέτοια παράδοση να μην μπορέσει να διατηρήσει και να αναπτύξει την ναυπηγική βιομηχανία.

 

Α.ΔΑΝΟΥΣΗΣ(Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας): Με την βοήθεια, την στήριξη και τον καθοριστικό ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κυρίου Παναγιωτόπουλου, του Ειδικού Γραμματέα κυρίου Οικονόμου και των συνεργατών τους, τα ναυπηγεία ξανά ανοίγουν.

 

Επτακόσιες χειμαζόμενες οικογένειες δεσμεύονται ότι θα σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών και των προσπαθειών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

 

Χθες αποτυπώθηκε στη Βουλή η διάθεση και η βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση των ναυπηγείων Ελευσίνας αλλά και της αποπεράτωσης των τριών πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Σήμερα με ταχύτητα πρωτοφανή με αυτή την σύσκεψη, η οποία πήρε τέλος, παρακολουθήσαμε και υλοποιούμε σε δεύτερη φάση όλες αυτές τις συμφωνίες και όλες αυτές τις τροποποιήσεις οι οποίες εχθές κατατέθηκαν στη Βουλή και πρακτικά δίνει αυτό που είπαμε προηγουμένως, διασφαλίζει τις θέσεις απασχόλησης. Δίνει στο Πολεμικό μας Ναυτικό τις τρεις πυραυλακάτους, προοπτική συνέχειας σε μια βιομηχανία από τις ελάχιστες βαριές εναπομείνασες στην Ελλάδα η οποία μπορεί να γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

 

Και πάλι ευχαριστούμε. Και όπως είπα και προηγουμένως δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών και των προσπαθειών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Επί ευκαιρίας της σημερινής μας συνάντησης θέλω να προσκαλέσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Γενικό Γραμματέα τον κύριο Οικονόμου και τους συνεργάτες τους να επισκεφτούν τα ναυπηγεία μας προκειμένου και δια ζώσης οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος το οποίο μας είχε οδηγήσει στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

 

Τον περιμένουμε με πολύ αγάπη και να είναι σίγουρος ότι η φιλοξενία μας θα του μείνει αξέχαστη.  Και με την ευκαιρία να δει και τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού σε τι κατάσταση βρίσκονται αλλά και πως δουλεύουν οι βιομηχανικοί εργάτες σε μια βαριά βιομηχανία.

 

Δ.ΚΟΛΛΙΑΣ(Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας): Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κύριο Παναγιωτόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για την στήριξη και βοήθεια που μας παρείχε ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι αλλά και σαν ναυπηγείο ώστε να μπορέσουμε να πληρωθούμε αλλά και να συνεχίσουμε τη λειτουργία του ναυπηγείου.

 

            Εγγυούμαστε ότι οι ημερομηνίες που έχουμε πει ότι θα παραδοθούν τα πλοία σαν εργαζόμενοι θα παραδοθούν στην ώρα τους ώστε και το Πολεμικό Ναυτικό να είναι αξιόμαχο αλλά και οι εργαζόμενοι να έχουν μέλλον μέσα στο ναυπηγείο και τη βαριά βιομηχανία.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον κύριο Παναγιωτόπουλο, τον κύριο Οικονόμου για την βοήθεια την οποία μας παρείχαν αυτό το χρονικό διάστημα.

 

Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας): Σήμερα δόθηκε μια ψήφο εμπιστοσύνης από τον Υπουργό και το επιτελείο του, στους εργαζόμενους στο ναυπηγείο Ελευσίνας.

 

            Εμείς δέσμευσή μας είναι να υλοποιήσουμε αυτό που χρόνια μας βασανίζει, το πρόγραμμα του ΤΠΚ.  Αυτό δίνει πνοή σε μια βαριά βιομηχανία και γενικά σε όλο το Θριάσιο Πεδίο.

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά