Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά το πέρας της επιδόσεως ξιφών στους νέους Αξιωματικούς της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε, σήμερα, την έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη για θέματα της αρμοδιότητας του και συνομίλησε με το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό. Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το NATO Deployable Corps Greece (NDC-GR), όπου συνομίλησε με το στρατιωτικό προσωπικό του στρατηγείου.

 

          Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), όπου επέδωσε τα ξίφη στους αποφοιτήσαντες.

         

          Μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

            «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, για όσους αποφοιτούν από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Είναι τιμή για μένα, που τους επέδωσα τα ξίφη.

 

            Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά μας, κορίτσια και αγόρια, που αποφοίτησαν από μια πάρα πολύ σημαντική και ιστορική σχολή. Είμαι βέβαιος, ότι θα κάνουν μια λαμπρή καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στο επιστημονικό αντικείμενο, που γνωρίζει ο καθένας και η καθεμία.

 

            Θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση και τους διδάσκοντες για το έργο που επιτελούν. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι το σφρίγος, το κέφι, τα χαμόγελα και το πολύ υψηλό επίπεδο που συνάντησα, σήμερα, στους αποφοίτους αλλά και στους σπουδαστές της Ανωτάτης Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, δίνουν ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, που περνάμε. Με πείσμα, με ομοψυχία, με ενότητα μπορούμε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, να σταθούμε πάλι στα πόδια μας και να ξαναδούμε το μέλλον με χαμόγελο.

            Οι Βαλκανικοί πόλεμοι του 1912-1913 και η 28η Οκτωβρίου, την επέτειο των οποίων γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες, μας δίνουν το μήνυμα της αισιοδοξίας, το μήνυμα της ανασυγκρότησης, της επίθεσης προς τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα, για να μπορέσουμε γρήγορα να αποδείξουμε, ότι και σε αυτή την περίπτωση ξέρουμε να βγαίνουμε νικητές.

 

            Στους Βαλκανικούς πολέμους του ’12, η Ελλάδα διπλασίασε την επικράτειά της. Σήμερα, δίνουμε μια μάχη, έναν πόλεμο οικονομικό διαφορετικού είδους και περιεχομένου. Μπορούμε όμως, ενωμένοι με πείσμα και σε αυτόν τον πόλεμο και σε αυτήν τη μάχη να βγούμε νικητές.

 

            Καλή επιτυχία στα παιδιά. Καλή δύναμη στους γονείς. Συγχαρητήρια σε όλους».
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά