Ο χρόνος θα γιατρέψει και θα τιμωρήσει


Αναμένοντας τη νέα λαίλαπα, επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, επιδόματα και παροχές, με αύξηση φόρων και πλήρη ισοπέδωση δικαιωμάτων, στο μυαλό μας έρχονται φράσεις που εκστομίστηκαν από έχοντες την εξουσία: «… οι στρατιωτικοί δεν αντέχουν άλλες μειώσεις …..», «… δεν θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις στα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων …..», «…. πρέπει να διασφαλίσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων ….» κλπ.

Τι ωραία λόγια. Τα ακούς και γεμίζει αγαλλίαση η ψυχή σου. Παίρνεις δύναμη. Κουράγιο. Νοιώθεις ότι έχεις ένα στήριγμα. Έχεις κάποιον δίπλα σου. Κάπου να ακουμπήσεις. Σιγοψέλνεις: «ε, αφού μας τα είπαν δεν φοβόμαστε τίποτα πια», «μας τα είπαν οι δικοί μας άνθρωποι, δεν φοβόμαστε», «για να τα λένε έτσι θα είναι».

Και μετά ξυπνάς. Γυρνάς και βλέπεις την ερημιά σου. Το χάος. Νοιώθεις πάλι μόνος σου, μέσα στα προβλήματά σου. Αγωνίζεσαι. Ζητάς βοήθεια, αλλά δεν έρχεται. Από πού άραγε να έρθει, αφού όλοι στο ίδιο καζάνι είμαστε, πλέον.

Μόνο ο χρόνος είναι αυτός που θα γιατρέψει και θα τιμωρήσει. Εσύ απλώς διαλέγεις σε ποια πλευρά θα είσαι. Μοναδικό το ερώτημα, μοναδική και η απόφαση. Το σύνολο όμως ......; Το σύνολο είναι αυτό που θα καθορίσει το πότε. Αναμένουμε.

Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ
6974365800
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά