Ανησυχίες.....

Ανησυχία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής δομής της αγαπημένης μας Πατρίδας, ανησυχία και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.



- Ανησυχία σε όλους τους στρατιωτικούς για το μέλλον και την επιβίωση των οικογενειών τους. Όπως γράφει ο φίλος και συνάδερφος Ανθλος (ΑΠΖ) Βασίλης Γκαβαρδίνας στο άρθρο του, έρχονται παραιτήσεις, από απογοητευμένους συναδέρφους.



- Ανησυχία εκφράζει ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, κατά την συνέντευξη που πήρε από τον Ανχη (ΣΔΓ) Αν. Τσουκαράκη. Από τα πρώτα λεπτά θέτει το μεγάλο ερώτημα : "είσαστε συνδικαλιστές;" , για να λάβει την αυτονόητη απάντηση : "είμαστε νόμιμα σωματεία, εργαζομένων σε κοινό φορέα, υπό τους περιορισμούς που το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι Νόμοι θέτουν για τους φέροντες την ιδιότητα του στρατιωτικού".



- Ανησυχία εκφράζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής (ή διαδικτυακής) ενημέρωσης, για το πως είναι δυνατόν να εισήλθαν άοπλοι πολίτες σε στρατιωτικό χώρο υψηλής ασφαλείας. Φυσικά δεν άκουσα ή διάβασα πουθενά, το σε πια παράγραφο των Εθνικών Κανόνων Εμπλοκής, περιγράφει ότι επιτρέπεται σε στρατιωτικούς που φρουρούν το ΥΕΘΑ, να κάνουν χρήση θανατηφόρων πυρών εναντίων Ελλήνων πολιτών. Εκτός κι αν κάποιοι φαντάζονται ότι τα τυφέκια περιέχουν ελαστικές σφαίρες ή ότι είναι ¨όπλα¨του paintball.



- Ανησυχία εξέφρασαν κάποιοι συνάδερφοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το αν οι διατυπώσεις των εκλογών της ΕΣΠΕΑ, ήταν οι προβλεπόμενες και αν δόθηκε χρόνος και ευκαιρία, σε όλους τους επιθυμούντες να θέσουν υποψηφιότητα για το εκλεχθέν Διοικητικό Συμβούλιο.



- Τις ίδιες ανησυχίες για το εισοδηματικό μας μέλλον, φιλτραρισμένες μέσα από την επιστήμη της Οικονομολογίας, μας παραθέτει ο συνάδερφος Υπλγος (Ο) Ηλίας Νατσιούλας, καθημερινά μέσα από την σελίδα της ΕΣΠΕΘ.



Τις ανησυχίες της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΣΠΕΠΕΛ, παρουσιάζουμε κι εμείς στο παρών άρθρο.

  • Ανησυχούμε διότι θεωρούμε πως δεν ξέρουν οι συνάδερφοι ποιοι είμαστε.
  • Ανησυχούμε διότι δεν ξέρουμε αν καταλαβαίνουν τι προσπαθούμε να πετύχουμε.
  • Ανησυχούμε διότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για κάποιον/α χωρίς να το θέλει και ο/η ίδιος/α.
  • Ανησυχούμε διότι, ενώ είμαστε αφοσιωμένοι στην εργασία μας και έντιμοι στην εκτέλεση των υποχρεώσεών μας, στο πίσω μέρος του μυαλού των προϊσταμένων μας, υπάρχει πάντα η εντύπωση ότι κινούμαστε "εναντίον" τους.
  • Ανησυχούμε διότι........



.... μα τί άλλο να γράψουμε ;



Ας απαντήσουμε στα βασικά :



-> Είμαστε πέντε στρατιωτικοί, από τα είκοσι ιδρυτικά μέλη του Σωματείου με την ονομασία "Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου". Αναλάβαμε σύμφωνα με το Καταστατικό που έχει υποβληθεί για έγκριση στο Πρωτοδικείο Τριπόλεως :

"Άρθρο 31

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Ορίζεται πενταμελής (5μελής) προσωρινή διοικητική επιτροπή, η οποία και θα μεριμνήσει για την έγκριση του παρόντος καταστατικού, τη δημοσίευση της εγκριτικής απόφασης του Πρωτοδικείου και την εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση αυτή σύγκληση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να αναδειχθούν τα όργανα διοίκησης του Σωματείου σύμφωνα με το καταστατικό."



-> Δεν προσπαθούμε να διαταράξουμε την λειτουργία των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι λειτουργίες του Σωματείου λαμβάνουν χώρα εκτός στρατοπέδων. Δεν διαταράσσεται το πρόγραμμα ωρών και υπηρεσίας. Οι σκοποί λειτουργίας και τα μέσα του Σωματείου περιγράφονται αναλυτικά στο Καταστατικό. Προτιθέμεθα να παρέμβουμε σε θέματα επιβίωσης των μελών του Σωματείου που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την στέγαση, τις σχέσεις με το κοινωνικό σύνολο, την ισονομία και την δικαιοσύνη έναντι των Μελών μας, σύμφωνα με τους Νόμους της Χώρας.

-> Όλα τα παραπάνω, και πολλά ακόμα, δεν μπορούν να γίνουν με έναν τρόπο "μαγικό". Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι. Ούτε υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που έχει όλες τις λύσεις μέσα στο μυαλό του. Χρειάζεται η συμμετοχή πολλών. Χρειάζεται η διατύπωση απόψεων, η επεξεργασία τους, η λήψη αποφάσεων και ενέργεια των αποφάσεων αυτών.
Εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατο να πάμε στο σπίτι κάθε συναδέρφου και να τον ενημερώσουμε προσωπικά για την ύπαρξη του Σωματείου. Είναι επίσης αδύνατον να περιφερόμαστε από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, καθώς αυτό είναι αντίθετο με την αρχή της μη διατάραξης του ωραρίου.
Προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή την παρουσία μας μέσω του διαδικτύου. Προσεχώς και όταν Πρωτοδικείο εγκρίνει την αίτηση αναγνώρισης, θα απευθυνθούμε στους συναδέρφους μέσω του τοπικού Τύπου .
Εντός Νοεμβρίου, θα καλέσουμε όσους το επιθυμούν, να μας συναντήσουν σε μια ημερίδα με θέμα Τα προβλήματα των στρατιωτικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προτάσεις λύσεων και δράσεις. Η ημερίδα δεν είναι για να ακουστούμε εμείς. Είναι για να ακουστεί ο κάθε στρατιωτικός. Κάθε συνάδερφος που θα μας ζητήσει εγκαίρως χρόνο για να εκφράσει μια ιδέα είναι καλοδεχούμενος και περιμένουμε να επικοινωνήσει από τώρα μαζί μας.

-> Δηλώνουμε ευθαρσώς και με κάθε ειλικρίνεια, ότι η όποια δραστηριότητά μας σαν Σωματείο, δεν θα είναι σε βάρος των καθηκόντων που μας έχουν ανατεθεί από την Μονάδα στην οποία ανήκουμε. Το Σωματείο είναι ανοικτό σε κάθε εν ενεργεία στρατιωτικό, οποιουδήποτε βαθμού και προελεύσεως, όλων των Κλάδων και των Κοινών Σωμάτων. Ως εκ τούτου, ακόμα και Ανώτατοι Αξιωματικοί που το επιθυμούν, μπορούν να γίνουν μέλη. Ο σεβασμός στο πρόσωπο και τον βαθμό τους παραμένει δεδομένος.

Ακόμα κι αν δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη, είναι ευπρόσδεκτοι σε ημερίδες και φιλικές συγκεντρώσεις, όπου και όποτε αν λάβουν χώρα. Οι μόνες συναντήσεις στις οποίες εισέρχονται μόνο τα μέλη (όσοι είναι ιδρυτικά μέλη και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής και έχουν πληρώσει την ετήσια συνδρομή), είναι η Γενική Συνέλευση και οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.



Κλείνοντας το άρθρο, παρακαλούμε τους συναδέρφους που θα το αναγνώσουν μόνο τούτο : μιλήστε σε συναδέρφους για το Σωματείο, επικοινωνήστε μαζί μας, συμμετέχετε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας, ελάτε σε συγκεντρώσεις, στείλτε μας επιστολές, τηλεφωνήστε μας, βάλτε υποψηφιότητα στις εκλογές, χαράξτε την πορεία του Σωματείου, σταματήστε να περιμένετε παθητικά κάποιους άλλους να σκεφτούν τα προβλήματα που εσείς ζείτε, με μία λέξη δράστε.


Ευχαριστούμε τους αναγνώστες για τον χρόνο τους.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΣΠΕΠΕΛ.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά