ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ IV ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΖ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Τρίπολη η γενέθλια μέρα της IV Μεραρχίας ΠΖ μέσα στο 11ο Σύνταγμα ΠΖ "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία, συνεχίστηκε με τις ομιλίες του Δκτη ΑΣΔΥΣ και του Δκτη της IV Μεραρχίας ΠΖ , ακούστηκε ένα σύντομο ιστορικό της Μεραρχίας.

Μετά υπήρχε έκθεση στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου στρατιωτικών οχημάτων καθώς και όπλων.

Ακολούθησε παρέλαση και κατάθεση στεφάνου. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η έκθεση φωτογραφίας στο Διοικητήριο και προβολή βίντεο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ως τιμώμενο πρόσωπο ο Δκτης ΑΣΔΥΣ , ο Δκτης της IV Μεραρχίας ΠΖ Ταξίαρχος Μάνθος Μπελέκος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης οι νέοι αντιδήμαρχοι κ. Κοσκινάς και Κουκάκης, ο Δκτης της 124ΠΒΕ, εκπρόσωποι αστυνομικών αρχών κ.α.

Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν για την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή γιορτή και Χρόνια Πολλά στη Μεραρχία μας που κάνει όλους τους Αρκάδες περήφανους!
















 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΙV ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»


 

1. Η ΙV ΜΠ Συγκροτήθηκε  στις 7 Ιανουαρίου 1912,  από την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου με έδρα το Ναύπλιο και οργανικές  Μονάδες το 8ο ΣΠ  στο Ναύπλιο, το 9ο ΣΠ  στην Καλαμάτα, το 11ο ΣΠ  στην Τρίπολη και το 4ο Σύνταγμα Πεδινού Πυροβολικού  στην Αθήνα.

 

2. Στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, αποτέλεσε Σχηματισμό της Στρατιάς Θεσσαλίας, με συνολική δύναμη 10.500 Αξκούς και Οπλίτες. Στη μάχη του Σαρανταπόρου, ενεργούσα στο πλαίσιο της καλώς εννοούμενης πρωτοβουλίας, κινήθηκε τάχιστα στα μετόπισθεν της αμυντικής τοποθεσίας των Τούρκων και τους εξανάγκασε να συμπτυχθούν εσπευσμένα για ν΄ αποφύγουν τον εγκλωβισμό τους.     

      Στη μάχη των Γιαννιτσών, η επίθεση της Μεραρχίας κατά της ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ παρυφής της πόλης, ήταν τόσο ισχυρή, ώστε κλόνισε όλη την τοποθεσία και συνέβαλε στην κατάληψη της πόλης.

      Η νίκη στο Σαραντάπορο, στην οποία ο ρόλος της Μεραρχίας υπήρξε καθοριστικός καθώς και στα Γιαννιτσά  οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και επέτρεψε στη Στρατιά Θεσσαλίας να ασχοληθεί με την εκκαθάριση της Δυτικής Μακεδονίας από τις τουρκικές δυνάμεις που είχαν αποκοπεί στην περιοχή. Η ΙV Μεραρχία   με εμπροσθοφυλακή το 8ο ΣΠ, κατέλαβε τη Φλώρινα, εξέλιξη που  σηματοδότησε και την  οριστική εκτόπιση των Τούρκων από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

     Οι απώλειές της Μεραρχίας κατά τις μάχες αυτές  ανέρχονται σε 205 νεκρούς και 738 τραυματίες.

 

3. Η ευτυχής και σύντομη για τα ελληνικά όπλα κατάληξη των επιχειρήσεων της Στρατιάς Θεσσαλίας, αποδέσμευσε δυνάμεις ικανές να διεκδικήσουν και την απελευθέρωση της Ηπείρου. Η ΙV Μεραρχία ως Σχηματισμός  της Στρατιάς Ηπείρου συμμετείχε επίσης με καθοριστικό τρόπο στην εκπόρθηση της οχυρωμένης τοποθεσίας Μπιζανίου και στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων,  Οι απώλειές της κατά τις μάχες αυτές ανέρχονται σε 125 νεκρούς και 922 τραυματίες.

 

4. Κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο βρέθηκε  και πάλι στην πρώτη γραμμή του μετώπου και έναντι της, οργανωμένης από τους Βουλγάρους, τοποθεσίας Κιλκίς - Λαχανά. Η Μεραρχία επιτιθέμενη σε λίαν αναπεπταμένο και ακάλυπτο έδαφος, προσεγγίζει το Κιλκίς, πληρώνοντας ακριβό τίμημα απωλειών. Μετά την κατάληψη της πόλης, λαμβάνει τη διαταγή «να καταδιώξει κατά πόδας τον εχθρό παντί σθένει μέχρι τελευταίας εξαντλήσεως», και φθάνει στο Τέρπυλλο με συνολικές απώλειες 1257 Αξκούς και οπλίτες.

Μέχρι την υπογραφή της ειρήνης και τον τερματισμό του πολέμου, η ΙV ΜΠ  συμμετείχε στις μάχες της Δοϊράνης, Κρέσνας και Τζουμαγιάς με απώλειες 111 νεκρούς και 407 τραυματίες.

 

        5. Με  την κήρυξη από την Ελλάδα του πολέμου  εναντίον των Κεντρικών Αυτοκρατοριών, στις 15 Ιουνίου 1917  η ΙV ΜΠ συγκροτούμενη  από το  8ο , το 11ο και 35ο (τριακοστό πέμπτο) Σύνταγμα Πεζικού αναχώρησε για το μέτωπο και αποτέλεσε οργανικό Σχηματισμό της  1ης Ομάδας Μεραρχιών της Στρατιάς Ανατολής. Έλαβε  μέρος στη γενική επίθεση των Συμμάχων που ξεκίνησε το πρωί της 1ης  Σεπτεμβρίου 1918 και οδήγησε στην πλήρη κατίσχυση των  συμμαχικών όπλων.  Μετά το  σήμα καταπαύσεως των εχθροπραξιών, τις μεσημβρινές ώρες της 17 Σεπ 1918, ακολούθησε η μετακίνησή της στην περιοχή του Τσάρεβο – Σέλο, όπου ανέλαβε τη φρούρηση των Σερβοβουλγαρικών συνόρων μέχρι τις 25 Σεπ οπότε  αντικαταστάθηκε από τη Μεραρχία Αρχιπελάγους. Στις 2 Νοεμβρίου ετέθη στη διάθεση του Ελληνικού Στρατηγείου και μετακινήθηκε νότια στην περιοχή της Αξιούπολης, υπαγόμενη ξανά στο Β΄ ΣΣ.  Οι απώλειες της Μεραρχίας κατά τις επιχειρήσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 108 νεκροί  και 354 τραυματίες. Για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις, τα Συντάγματα της Μεραρχίας απέσπασαν ιδιαίτερα ευμενή σχόλια και η Μεραρχία Εύφημη Μνοία, από τη συμμαχική διοίκηση.

 

6. Τον Απρίλιο του 1921, η ΙV Μεραρχία  διαπεραιώθηκε από το Ναύπλιο στη Σμύρνη για να ενισχύσει τη Στρατιά Μικράς Ασίας. Το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου μετακινήθηκε στην περιοχή Τουτλουτζά – Καλιουκούρτ, συγκροτώντας μαζί με την ΧΙΙ ΜΠ(Δωδεκάτη) το Νότιο Συγκρότημα Μεραρχιών.

Πληροφορούμενο το Επιτελείο της Στρατιάς ότι οι Τούρκοι είχαν εγκαταλείψει το Αφιόν Καραχισάρ , έδωσε διαταγή στην ΙV ΜΠ να καταλάβει την πόλη, κάτι που υλοποιήθηκε χωρίς δυσκολίες τις μεσημβρινές ώρες της 30 Ιουνίου.  Στις 3 Ιουλίου η Στρατιά διέλυσε το Νότιο Συγκρότημα και υπήγαγε τη Μεραρχία στις άμεσες διαταγές της.

Η προέλαση των Ελληνικών Δυνάμεων με κατεύθυνση την Άγκυρα, ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου 1921, με την ΙV Μεραρχία να κινείται στο δεξιό της Στρατιάς διαφυλάσσοντας τα νώτα της.  Στις 10 Αυγούστου άρχισε η Ελληνική επίθεση και 20 ημέρες αργότερα και μετά τη διεξαγωγή  πείσμονος αγώνος, οι Ελληνικές δυνάμεις οπισθοχώρησαν και εγκαταστάθηκαν στα δυτικά του Σαγγάριου, επανερχόμενες, στις 8 Σεπτεμβρίου, στη γραμμή Εσκί Σεχίρ - Αφιόν Καραχισάρ.

Το καλοκαίρι του 1922, η ΙV ΜΠ με διοικητή  τον  Υποστράτηγο Δημήτριο Δημαρά, είχε οργανωθεί αμυντικά στο  Καμελάρ. Η κύρια επίθεση των Τούρκων ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της 13 Αυγούστου με καταιγιστικό βομβαρδισμό του ελληνικού μετώπου, που όμοιό του ουδέποτε είχαν υποστεί στρατεύματα στην Μ Ασία, με την κύρια προσπάθειά τους στο τομέα ευθύνης της ΙV Μεραρχίας. Μόνο  ένα Τάγμα της Μεραρχίας έχασε σε λίγες ώρες 17Αξκούς και 346 οπλίτες.  Η αποχώρηση από την Ιωνία, μετά την κατάρρευση του ελληνικού μετώπου,  ολοκληρώθηκε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

 

7.  Η ΙV  Μεραρχία, τον Οκτώβριο του 1940  με έδρα το Ναύπλιο, συγκροτείτο   από το 8ο ΣΠ  στο Ναύπλιο, το 9ο ΣΠ στην Καλαμάτα, το 11ο ΣΠ στην Τρίπολη, το IV Σύνταγμα Ορεινού Πυροβολικού και τη IV Ομάδα Αναγνωρίσεως στο Ναύπλιο. Τη νύχτα της 7 ΠΡΟΣ 8 Δεκεμβρίου 1940 η ΙV ΜΠ αντικατέστησε την ΙΙΙ ΜΠ και άρχισε να προελαύνει προς το Αργυρόκαστρο. Το πολικό ψύχος, όμως, που επικρατούσε στην περιοχή αποστέρησε τη δυνατότητα για συνέχιση των επιτυχιών. Παρά την οικτρή κατάσταση της δυνάμεως, στις 28 Δεκεμβρίου, το Δεξιό Συγκρότημα ( 2ο Τάγμα του 11ου ΣΠ και 3ο Τάγμα του 8ου ΣΠ) προωθήθηκε μέχρι το Λεκτούσι, ενώ το Αριστερό Συγκρότημα ( 9ο ΣΠ) κυρίευσε το χωριό Νίβιτσα, όπου αιχμαλώτισε αύτανδρο το αμυνόμενο ιταλικό τάγμα. Στις αρχές του 1941 αντικαταστάθηκε από την 8η Μεραρχία και εντάχθηκε στο Β΄ΣΣ ως εφεδρεία. Η Μεραρχία συνέβαλε στην απόκρουση της  ιταλικής εαρινής επιθέσεως Οι απώλειές της κατά τις μάχες  ανέρχονται σε 267 νεκρούς και 890 τραυματίες.      Η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους Ιταλούς και σήμανε τη λήξη του ελληνοϊταλικού πολέμου στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και τη διάλυση της Μεραρχίας όπως και του συνόλου του Ελληνικού Στρατού.

 Στις σημαίες των Συνταγμάτων της Μεραρχίας,  για την προφορά στους αγώνες του έθνους και τον  βαρύ φόρο αίματος για την απελευθέρωση των εδαφών και την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, έχει απονεμηθεί συνολικά τέσσερις φορές ο Πολεμικός Σταυρός Α’ Τάξεως και ο Ταξιάρχης του Αριστείου Ανδρείας.

 

        Η Μεραρχία επανιδρύθηκε μετά την κατοχή, το 1945 με την ονομασία Στρατιωτική Διοίκηση Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και αποστολή την παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο της εκπαίδευσης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου.

 

        Το 1954 μετονομάστηκε σε ΙV Μεραρχία Πεζικού.  Από τότε ελάμβανε διαδοχικά τις ονομασίες ΙV Μεραρχία Πεζικού και 94 Στρατιωτική Διοίκηση, μέχρι το 2005 όπότε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ της αποδόθηκε και πάλι η ιστορική της ονομασία. Το 2009 μετονομάσθηκε σε IV Μεραρχία Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» σηματοδοτώντας έτσι τους διαχρονικούς δεσμούς της με τον τόπο και το λαό της Πελοποννήσου, συνεχίζοντας την αποστολή της προς την Πατρίδα.



­ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ  

ΔΚΤΟΥ IV ΜΠ  ΤΗΣ 11 ΙΑΝ 13 ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ  ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

             Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό της IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

 

         H Σημερινή ημέρα, αποτελεί λαμπρή γιορτή για τη Μεραρχία, με έντονο συμβολισμό και βαρύνουσα σημασία. Γιορτάζουμε τη γενέθλια ημέρα της. Τα 101 χρόνια από την συγκρότησή της στις 7 Ιαν 1912 στο Ναύπλιο και την μακρά πορεία της που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Νεότερη Ιστορία της Ελλάδος. Τιμούμε αυτούς που έγραψαν λαμπρές σελίδες ιστορίας και δόξας και η σκέψη μας, με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, στρέφεται στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες των πεδίων των μαχών.     

          

       Τα 101 χρόνια  της Μεραρχίας, χαρακτηρίζονται από τους αγώνες απελευθέρωσης των υπόδουλων τμημάτων της χώρας μας  και των μεγάλων πολέμων του 20ου αιώνα. H ΙV Mεραρχία συμμετείχε ενεργά  σε όλους τους αγώνες κρατώντας ψηλά την Ελληνική σημαία και το λάβαρο της Μεραρχίας, ενώ οι άνδρες της προσέφεραν άφθονο αίμα στα πεδία των μαχών ποτίζοντας αγόγγυστα το δένδρο της ελευθερίας.

 

       Επιγραμματικά αναφέρω τη σημαντική συμβολή   της  Μεραρχίας  στους Βαλκανικούς Πολέμους,  ιδιαίτερα δε στη  Μάχη του Σαρανταπόρου, της οποίας η  ταχεία και νικηφόρα έκβαση, καθορίσθηκε από την ενέργεια της ΙV ΜΠ. Η νίκη στη μάχη αυτή αύξησε σημαντικά το ηθικό των ανδρών του Στρατού μας και άνοιξε τις πύλες για την παραπέρα προέλασή του και την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

 

        Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμμετείχε στις επιχειρήσεις για τη διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου  ως μέρος της 1ης Ομάδας Μεραρχιών των Συμμάχων. Η συμβολή της στη συμμαχική νίκη ήταν σημαντικότατη, γεγονός για το οποίο απέσπασε την εύφημη μνεία του Διοικητή της Ομάδας Μεραρχιών Στρατηγου Ντ’ Ανσελμ και τα κολακευτικά σχόλια του Αρχιστρατήγου Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Φρανσαί Ντ’ Εσπεραί.

 

        Στη Μικρασιατική Εκστρατεία κατείχε τον τομέα του Αφιόν Καραχισάρ, ενώ ήταν η Μεραρχία η οποία δέχτηκε το κύριο βάρος της Τουρκικής επίθεσης τον Αύγουστο του 1922, η οποία και υπήρξε η απαρχή της Μικρασιατικής Καταστροφής.

 

        Κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμμετείχε στη χειμερινή αντεπίθεση των Ελληνικών δυνάμεων και στην απόκρουση της Ιταλικής «εαρινής» επίθεσης στον τομέα Κλεισούρας.

 

       Οι νεκροί και τραυματίες της Μεραρχίας  στους προαναφερθέντες αγώνες ανέρχονται στους  7322 Αξκούς και Οπλίτες. Ο αριθμός αυτός των ηρώων της Μεραρχίας  επιβάλλει να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμης τους και να τους ευγνωμονούμε για το αγαθό της ελευθερίας που μας παρέδωσαν.

 

       Αξκοί, Υπξκοί και Οπλίτες, η  μνημονευθείσα ιστορική αναδρομή των αγώνων  της Μεραρχίας μας καθιστά υπερήφανους και μας κληρονομεί βαρύ φορτίο. 

     

        Στο σημερινό  σύγχρονο περιβάλλον η IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»   συνεχίζει το σοβαρό  έργο των προκατόχων της, μη φειδόμενη κόπων και προσπαθειών, υπερβάλλοντας  εαυτόν, με  επαγγελματισμό και προσήλωση στα Στρατιωτικά  ιδεώδη, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες της :  

         -    Στην ομαλή προσαρμογή των Ν/Σ οπλιτών στη Στρατιωτική Οικογένεια.

           -     Στην αποτελεσματική και ρεαλιστική αρχική εκπαίδευση των Ν/Σ οπλιτών καθώς και την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή  των Σχολείων Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και ΕΠ.ΟΠ.

          -      Στην βελτίωση των μέτρων ασφαλείας προσωπικού, υλικών και εγκαταστάσεων, των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού και της εσωτερικής λειτουργίας των Στρατοπέδων και Μονάδων.

         -      Στην καλλιέργεια πνεύματος συναδέλφωσης και συνεργασίας με τις αρχές και τους κατοίκους της  Πελοποννήσου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλλήνιας  με  το λαό των οποίων  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.

        -       Στην παροχή αξιόλογης κοινωνικής προσφοράς με:

                     Άμεση αρωγή στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών όπως δασοπροστασία,  έρευνα – διάσωση και  καταστροφές. Η προσφορά της Μεραρχίας  στην επούλωση των πληγών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 ήταν καθοριστική για τους κατοίκους.

                     Συμμετοχή  σε δεντροφυτεύσεις, προσφορά αίματος και ιατρικής βοήθειας.

                     Διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων καθώς και  παροχή βοήθειας σε θέματα παιδείας και αθλητισμού.

 

        Με τη βοήθεια του Θεού, είμαι βέβαιος ότι η IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται  στις υποχρεώσεις και την αποστολή της έναντι της υπηρεσίας και της πολιτείας. Η πίστη στις ικανότητές μας, η ετοιμότητά μας για προσφορά και η συνειδητοποίηση της υψηλής μας αποστολής είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της πατρίδας μας και να φανούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορικής πορείας της Μεραρχίας  και  των  καταξιωμένων ηρώων της. Οι κάθε είδος απειλές, όπως αυτές διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις καθώς και η ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς και επιβάλλουν συνεχή εγρήγορση, επαγρύπνηση και αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, για εξασφάλιση της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.  

    

         Το προσωπικό της Μεραρχίας παρότι βιώνει σήμερα, όπως άλλωστε και το σύνολο του Ελληνικού λαού, μεγάλες δυσκολίες και δίνει ένα σκληρό αγώνα στο στίβο της ζωής,  γνωρίζει καλά και αισθάνεται ότι, επιτελεί λειτούργημα και οι ηθικές αξίες, η πατρίδα, η τιμή, το καθήκον, η αγάπη και η εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, δεν μπορούν να παραγκωνιστούν. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο των παλαιοτέρων, μένοντας πιστοί στον όρκο μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Το επιτάσσει το αίμα όλων εκείνων που έγραψαν τις ένδοξες ηρωικές σελίδες της ιστορίας της ΙV MΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

 

      Τελειώνοντας  θεωρώ ιερό μου χρέος να απονείμω τον οφειλόμενο χαιρετισμό στις ένδοξες σημαίες των Συνταγμάτων της IV ΜΠ και να αποτίσω φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τα εθνικά ιδεώδη στους μακροχρόνιους αγώνες του έθνους μας. Επίσης  να εκφράσω των σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προ όλες τις αρχές και τους κατοίκους της Πελοποννήσου που σε όλη τη διαδρομή της στάθηκαν δίπλα στη Μεραρχία.

 

      Με αυτές τις σκέψεις και διαισθανόμενος το βαρύ χρέος της αποστολής μας και της παρακαταθήκης   των αθάνατων νεκρών μας, απευθύνω θερμό χαιρετισμό ευχόμενος ευόδευση των προσπαθειών μας, υγεία,  δύναμη του προσωπικού μας, κάθε επιτυχία στο δύσκολο   έργο μας και  σε ένδειξη σεβασμού και αφοσίωσης στα Εθνικά ιδεώδη, κλείνοντας ευλαβικά το γόνυ, σας καλώ να αναφωνήσουμε:

 

                                ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

                                ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

                                ΖΗΤΩ Η IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

                       

 

                                                  Ταξχος  Μπελέκος   Μάνθος

                                                                Δ ι ο ι κ η τ ή ς

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά