Απόφαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για παράταση διάθεσης στρατιωτικού προσωπικού στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού‏


 

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, παρατείνεται η διάθεση στρατιωτικού προσωπικού στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας,  Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως οδηγών και συνοδών σχολικών λεωφορείων, προκειμένου να μετακινούνται οι μαθητές Ειδικών Σχολείων, μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους 2012-13.

 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις αρχές του σχολικού έτους, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει 33 Υπαξιωματικούς ως οδηγούς και 38 συνοδούς για τον σκοπό αυτό.

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, προκειμένου να μετακινούνται οι μαθητές Ειδικών Σχολείων.

 

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέθεσε έναν ακόμη Υπαξιωματικό ως οδηγό του σχολικού λεωφορείου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών-Βαρηκόων Αργυρουπόλεως, μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2013, διότι ο μόνιμος οδηγός μετατάχθηκε σε άλλον Φορέα και δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο τους.

 

Αναφέρεται ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ανταποκρινόταν στο αίτημα αυτό, υπήρχε κίνδυνος να μην καταστεί δυνατόν οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων να μεταβούν στον τόπο εκπαίδευσής τους.

 

Η ανωτέρω διάθεση στρατιωτικού προσωπικού εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στους πολίτες, που δοκιμάζονται καθημερινά και ειδικότερα στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

 

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά