Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Ευχάριστα νέα για την μοριοδότηση των ΟΒΑ

 

Πριμ στους ΟΒΑ φαίνεται ότι δίνει το ΓΕΕΘΑ στον επικείμενο διαγωνισμό για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η μοριοδότηση δεν θα περιορίζεται μόνο στα 100 μόρια. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προετοιμάσει σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αλλαγή της μοριοδότησης για τις προσλήψεις ΕΠΟΠ, καθώς το ΓΕΕΘΑ ήθελε να δώσει «εισιτήριο» εισόδου για την μονιμοποίηση χιλιάτων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), οι οποίοι είναι εκπαιδευμένα στελέχη και δεν χρειάζεται να εκκινήσουν από την αρχή.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγητής ο πάρεδρος Δημήτρης Πυργάκης) με την υπ΄ αριθμ. 206/2020 γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επανακαθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων επαγγελματιών οπλιτών.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες,  στο υπό έκδοση προεδρικό διάταγμα, προβλέπεται ότι για χρονικό διάστημα προϋπηρεσίας μέχρι 3 μηνών η μοριοδότηση είναι 50 μονάδες και άνω των 3 και μέχρι 6 μηνών, η μοριοδότηση είναι 100 μονάδες καθώς και ότι οι υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) μοριοδοτούνται με 100 μονάδες.

Το Armyvoice.gr διερεύνησε το θέμα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τα μόρια για τους ΟΒΑ δεν θα είναι μόνο 100.

Πιο συγκεκριμένα οι ΟΒΑ θα πριμοδοτηθούν με 100 μόρια για το πρώτο έτος υπηρεσίας και με 50 μόρια για καθένα από τα επόμενα χρόνια. Δηλαδή κάποιος ΟΒΑ που υπηρετεί 3 χρόνια θα βάλει 100 + 50 + 50 = 200 μόρια , κάποιος με 4 χρόνια 250 μόρια κλπ.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο μοριοδότησης στο Armyvoice.gr

aftodioikisi.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Δηλαδή όλοι οι ΟΒΑ που θα έχουν 250 μόρια έτσι και αλλιώς ότι και να γίνει, τότε δεν υπάρχει πιθανότητα να εισαχθεί κανένας πολίτης πλην ΟΒΑ διότι θα είναι ήδη πίσω κατά 250+++ μόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά