Περισσότεροι από 30 νέοι Λόχοι Καταδρομών

 


 Σχολιο Στρατηγού Φ. Φράγκου:

 Τις Δυνάμεις Καταδρομών δεν τις αντιμετωπίζεις με συμβατικές μονάδες πεζικού. Τίθεται σοβαρό θέμα στην ηγεσία των ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ, αν εμμένουν στο κλείσιμο της υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότηταςΔ’ Μοίρας Καταδρομών το πρωτο εξάμηνο του 2021, όταν πέραν των τεσσάρων Ταξιαρχιών ΚΔ το Τ/ΓΕΕΘΑ προβαίνει στη συγκρότηση 30 Λόχων ΚΔ..

Η διείσδυση των Ειδικών Δυνάμεων μέσω ξηράς και θαλασσής είναι δεδομένη, όπως και η κάθετη υπερκέραση με τις χιλιάδες των εν δυνάμει τζιχαντιστών, που έχουν παρεισφρήσει στους παράτυπους εντός εισαγωγικών πρόσφυγες ή και μετανάστες, ανατρέπουν κάθε δυνατότητα επιτυχούς αντιμετώπισης ανορθοδόξων ενεργειών στη Θράκη και τα Νησιά του Αιγαίου..

Οι επιβαλλόμενες δράσεις είναι αυτονόητες:

-Άσυλο όσοι δικαιούνται οι λοιποί στις 138 χώρες προέλευσης τους..

- Άμεση αύξηση ΘΗΤΕΙΑΣ

- Πρόσληψη δέκα χιλιάδων ΕΠΟΠ

- Συγκρότηση της Εφεδρείας στα πρότυπα της Ελβετίας.

- 15.000 Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες σε μονάδες Ταχείας Επέμβασης με κυλιόμενες μετεκπαιδεύσεις ..


Εφημερίδα «Σταρ» της 8 Δεκεμβρίου 2020 

Περισσότεροι από 30 νέοι Λόχοι Καταδρομών, το φοβερό όνειρο των τρομοκρατών

Το ΥΕΘΑ εφαρμόζει μια νέα εφαρμογή, την περίοδο κατά την οποία η καταπολέμηση της τρομοκρατίας συνεχίζεται αποφασιστικά. Δημιουργήθηκαν περισσότερα από 30 νέοι Λόχοι Καταδρομών στις ΤΕΔ. Αναφέρθηκε ότι μ’ αυτή την εξέλιξη, ο ρυθμός της ασφάλειας των συνόρων και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Στο πλαίσιο της νέας εφαρμογής, που θα αυξήσει περαιτέρω τον ρυθμό της ασφάλειας των συνόρων των ΤΕΔ και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έχουν προστεθεί περισσότερα από 30 νέοι Λόχοι Καταδρομών, οι οποίοι αποτελούν τα φοβερά όνειρα των τρομοκρατών. Ειδικά επιλεγμένο προσωπικό, έχει παρακολουθήσει εντατική εκπαίδευση.

Οι στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούν ηρωικά για την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού, εκτός από την ενότητα και την ακεραιότητα της πατρίδος, συνεχίζουν να προστατεύουν τα πάτρια εδάφη, τη γαλάζια πατρίδα και τους ουρανούς της. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λαμβάνοντας υπόψη τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται στις ΤΕΔ, οι οποίες πραγματοποιούν 5 σημαντικές επιχειρήσεις ταυτόχρονα, σχεδόν όλα τα στοιχεία του Στρατού, του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζουν να συμμετέχουν στο πεδίο.

Οι στρατιώτες, οι οποίοι συνεχίζουν τόσο τις δραστηριότητες εξομάλυνσης όσο και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις περιοχές «Ασπίδα του Ευφράτη», «Κλάδος Ελαίας» και «Πηγή Ειρήνης», διενεργούν επίσης με αποφασιστικότητα αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ. Εκτός από αυτά, οι ΤΕΔ, οι οποίες υπηρετούν στο Ιντλίμπ, βάσει διεθνών συμφωνιών και συνεννοήσεων, παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Λιβύη, κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης της Λιβύης. Ταυτόχρονα, οι ΤΕΔ συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκτός από όλες αυτές τις έντονες δραστηριότητες, οι επιχειρήσεις των ΤΕΔ εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο Β. Ιράκ, συνεχίζονται με αποφασιστικότητα. Ενώ οι επιχειρήσεις Pençe-1, Pençe-2, Pençe-3 εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ συνεχίζονται, με την επιχείρηση Pençe-Kaplan, οι στρατιώτες συνεχίζουν και πάλι να μπαίνουν στα κρησφύγετα των τρομοκρατών.

Θα αυξηθεί περισσότερο ο ρυθμός

Το ΥΕΘΑ εφαρμόζει μια νέα εφαρμογή, την περίοδο κατά την οποία η καταπολέμηση της τρομοκρατίας συνεχίζεται αποφασιστικά. Σ’ αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν περισσότερα από 30 νέοι Λόχοι Καταδρομών στις ΤΕΔ. Οι νέοι Λόχοι Καταδρομών, όπως και οι άλλες μονάδες Καταδρομών, απαρτίζονται από συμβασιούχο προσωπικό. Το ειδικά επιλεγμένο προσωπικό πέρασε από εντατική εκπαίδευση. Όπως έγινε γνωστό, συνεχίζονται οι εργασίες για τη συγκρότηση των νέων Λόχων Καταδρομών. Με τις πρόσφατες επιχειρήσεις οι ΤΕΔ έχουν προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση και αναφέρθηκε ότι μ’ αυτή την εξέλιξη, ο ρυθμός της ασφάλειας των συνόρων και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά