Λήξη του Σχολείου Προστασίας Δημοσιογράφων σε Περιοχές Συγκρούσεων 2016.

Λήξη του Σχολείου Προστασίας Δημοσιογράφων σε Περιοχές Συγκρούσεων 2016.
Loading Image...
  Από 14 έως 18 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς το «Σχολείο Προστασίας Δημοσιογράφων σε Περιοχές Συγκρούσεων».
  Το Σχολείο το παρακολούθησαν 21 Νιγηριανοί, 13 Έλληνες και 2 Κινέζοι δημοσιογράφοι. Κατά την διάρκεια του έλαβαν βασικές ακαδημαϊκές και νομικές γνώσεις, καθώς και πρακτική εκπαίδευση στην αυτοάμυνα, τις πρώτες βοήθειες, και στην αντιμετώπιση εκρηκτικών μηχανισμών. Τέλος ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε περιοχές συγκρούσεων, τρόπους συμπεριφοράς και αντιμετώπισης δύσκολων ή επικίνδυνων καταστάσεων καθώς για τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης κατάστασης ομηρίας.
  Το Σχολείο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ελλάδας στο αίτημα του ΟΗΕ, να ληφθούν μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων ενόψει της δραματικήςαύξησης των απειλών κατά των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη.
  Το ΠΚΕΕΥΕ  είναι ένα Ελληνικό κέντρο Εκπαίδευσης με πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, με  αποστολή  την παροχή ακαδημαϊκής και πρακτικής εκπαίδευσης πεδίου,  σε εθνικό και πολυεθνικό επίπεδο. Στα 18 χρόνια λειτουργίας του, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από  3400 Έλληνες και αλλοδαπούς στρατιωτικούς και ιδιώτες πληρώντας πάντα τα διεθνώς αναγνωρισμένα επίπεδα εκπαίδευσης όπως αυτά καθορίζονται από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ.
Λήξη του Σχολείου Προστασίας Δημοσιογράφων σε Περιοχές Συγκρούσεων 2016.
  Με την παρεχόμενη εκπαίδευση επιτυγχάνεται η αναβάθμιση του επιπέδου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η παροχή πιστοποιημένης γνώσης σε ιδιώτες και στρατιωτικούς ενώ παράλληλα ενισχύουμε τις σχέσεις κατανόησης, φιλίας και συνεργασίας με χώρες από ολόκληρο τον πλανήτη.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά