Τα οχήματα επόμενης γενιάς θα διαθέτουν οπλικά συστήματα λέιζερ

usa_stryker_mehel_2_1
Τα επόμενης γενιάς οχήματα μάχης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πιθανότατα να χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να διαθέτουν όπλα κατευθυνόμενης ενεργείας λέιζερ, προηγμένη συνθετική θωράκιση και σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS), σύμφωνα με αμυντικούς εμπειρογνώμονες.
Καθώς η τεχνολογίας λέιζερ διαφαίνεται για τα όπλα, ο Δόκτωρ Μπραϊαν Τσιζμαν, είπε οτι πρέπει να πραγματοποιηθεί περισσότερη έρευνα σχετικά με την χρήση της κατευθυνόμενης δέσμης ενεργείας για την προστασία του οχήματος. Ο Τσίζμαν είναι ο επικεφαλής ομάδος της πτέρυγας παραγωγής υλικών και τεχνολογίας του Στρατιωτικού Ερευνητικού Εργαστηρίου.
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνάντησης και Έκθεσης του Συνδέσμου του Στρατού των ΗΠΑ (AUSA 2016), η General Dynamics παρουσίασε ένα 8X8 τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Stryker εφοδιασμένο με έναν κατευθυντήρα των 5kW υπό την ονομασία έργου «Stryker MEHEL 2.0». Σχεδιασμένο για να εξουδετερώνει εμφανιζόμενες απειλές στο πεδίο της μάχης, η Land Systems συνεργάζεται με την Διοίκηση Διαστημικής Πυραυλικής Άμυνας και την Boeing για να φέρει αυτή την νέα δυνατότητα στο τακτικό μέτωπο του πεδίου μάχης.

Το οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί το δικό του ραντάρ εντοπισμού για την πρόσκτηση στόχων στην περίπτωση που οι άλλοι αισθητήρες στου οχήματος απενεργοποιηθούν κατά την μάχη και έχει σύστημα παρεμβολής ηλεκτρονικού πολέμου που προορίζεται για την πρόκληση παρεμβολών στο σήμα των εχθρικών μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (UAV). Η Boeing είναι ο κατασκευαστής της τεχνολογίας ελέγχου πυρός που ενσωματώνεται στο όπλο λέιζερ. Το λέιζερ είναι επίσης ενσωματωμένο και με δίκτυα αεράμυνας και πυροβολικού.
Η General Dynamics σχεδιάζει να έχει ένα λέιζερ 18 κιλοβάτ που θα ενεργοποιείται από το Stryker μέσα στο 2018. Το Stryker ζυγίζει περίπου 10-20 τόνους. Ο Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναπτύξει όπλα λέιζερ που θα είναι σε θέση να προστατεύσουν τις Προκεχωρημένες Επιχειρησιακές Μονάδες (FOB) με την ταχεία κατάκαυση και καταστροφή των εχθρικών UAV, βλημάτων πυροβολικού, όλμων και πυραύλων πλεύσης.
http://www.proelasi.org/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά