Ειδικά μισθολόγια: Βόμβα! Έρχεται νομοσχέδιο – λαιμητόμος το Δεκέμβριο





Ειδικά μισθολόγια: Δεύτε τελευταίον ασπασμόν! Μέχρι τέλος του χρόνου η κυβέρνηση δεσμεύεται να φέρει το νομοσχέδιο για να περικόψει 23,8 εκ. ευρώ. 


Σφαγή στα ειδικά μισθολόγια, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού άμυνας Δημήτρη Βίτσα, φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση, με βάση το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου 2017-2020.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” στο κείμενο αναφέρεται ότι στο Μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση θα αναλαμβάνει την υποχρέωση της μείωσης του μισθολογικού κονδυλίου ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της περιόδου που αφορά το Πρόγραμμα.
Σε ό,τι αφορά τις προωθούμενες αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναφέρει πως «οι Αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν ως προαπαιτούμενη δράση νέο νόμο για την ολοκλήρωση του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων».
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται ότι οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να έχουν ως πρότυπο τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν με το νέο ενιαίο μισθολόγιο για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.
Αναφέρεται, δε, ρητώς ότι από την αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων θα πρέπει να προκύψει όφελος για τον προϋπολογισμό. Κατά τον πρώτο έλεγχο του προγράμματος, η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να προχωρήσει στο πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών στα ειδικά μισθολόγια, αλλά δεν το έπραξε.
Οπότε, με τις επερχόμενες αλλαγές που θα πρέπει να εφαρμοστούν από 1η Ιανουαρίου 2017, θα προκύπτει ένα δημοσιονομικό όφελος το οποίο σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2017 θα ανέρχεται στα 23,8 εκατ. ευρώ.
Συνεπώς αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση να φέρει το νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή για ψήφιση.
Παράλληλα, στους παραπάνω υπολογισμούς για την εξέλιξη της μισθολογικής δαπάνης και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εξής παράμετροι:
  • Η αλλαγή του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις που ίσχυε και φέτος σε μία πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις το 2017 και σε μία πρόσληψη για κάθε 3 αποχωρήσεις το 2018.
  • Η εξαίρεση από τον υπολογισμό των υπαλλήλων που θα προσλαμβάνονται ετησίως, εκείνων που θα πρέπει να προσληφθούν λόγω σχετικών δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από το 2015 και μετά.
  • Η εξαίρεση από τον αριθμό των ετήσιων προσλήψεων εκείνων που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα κινητικότητας.

armynow.net
http://limenikadromena.blogspot.gr/2016/11/blog-post_154.html?spref=fb
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά